Zobacz pełną wersję : Dziura w IC
Turkusowagejsh
17-03-14, 23:45
Siema,
mam problem z intercoolerem, ostatnio puścił mi spaw na kolanku i pytanie czy mogę tak wogule jeździć z tym, auto słabsze w huu..
Nie zaciągnie jakiegoś syfu, ??? oczywiście nie zamierzam długo z tym jezdzic ale spawara mi nawalila i nie mam jak naprawic narazie.
jak zaciagnie ci wode to masz po silniku
motomaniak1988
18-03-14, 11:32
Zrob doraźnie jakaś opaskę z węża gumowego skręc opaskami żeby to jakoś ci jeździło do puki nie ogarniesz spawarki i tyle ;)
Albo te masy uszczelniające do chłodnic.
Aj tam , po mieście notorycznie odnotowuje przypadki ludzi co jeżdzą z przedmuchem gdzieś w układzie dolotowym i jakoś nic sobie z tego nie robią :D
Najlepiej to naprawić , jeździć możesz tylko będzie spadek mocy jak sam już zawuażyłeś tylko lepiej żeby nic nie zassało.
Ja na początku z 200km jeździłem bez filtra na turbinie i nic się nie działo.
Arturvf500
20-03-14, 07:46
nie tylko spadek mocy; nieobciążona turbina będzie się wykręcała w kosmos i długo takiej pracy nie wytrzyma, ale wystarczy otworzyć WG ;)
jak zaciagnie ci wode to masz po silniku
jak ma zaciągnąć wodę, skoro tam nie ma podciśnienia? przez turbinę przelatuje sporo więcej powietrza niż przez pęknięty spaw ;)
Turkusowagejsh
21-03-14, 23:42
Ok, dzieki zrobilem tak jak motomaniak1988 pisał, opaska usztywnilem plastikową i bylo wmiarę. Już naspawałem dziursko jest ok.
Pozdrawiam