PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań - Civic VII 5D

matielo90
17-03-14, 22:02
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum więc nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale.
Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem Hondy Civic VII 5D 1.6 Vtec 2001 r. i mam kilka pytań odnośnie dostępności części do tego egzemplarza.
A więc części których poszukuję to:

- lewe lusterko i tu moje pytanie: jaka jest różnica między wersją 3, 5 a 7 PIN.
Czy dla wersji z elektrycznym sterowaniem i podgrzewaniem konieczna jest wersja 5 PIN? Jeśli tak to gdzie można nabyć takie lusterko w kolorze srebrnym i przystępnej cenie. Szukałem na alledrogo i jedyne jakie jest w odpowiednim kolorze lewe kosztuje ponad 200 zł gdzie inne kolory koło 100zł.

- zaślepka spryskiwacza reflektora (lewa) - jest możliwość kupienia tej części po normalnej cenie? Już wiem, że jest to towar deficytowy lecz może ktoś pomoże.

- pilot zamka centralnego - samochód posiada zarówno alarm i zamek centralny lecz nie jestem pewien czy ten zamek kiedykolwiek działał z pilota ponieważ nie mam jak tego sprawdzić. Czy jest możliwe dokupienie pilota działającego na obie funkcje bez ingerencji w elektronikę samochodu.

Oraz mam pytanie odnośnie samego spryskiwacza reflektora. Co może być przyczyną, że spryskiwacz nie działa. Na razie nie miałem czasu grzebać pod maską a jakaś informacja pomogła by mi w naprawie.

Z góry dziękuje za odpowiedź,
pozdrawiam
Mateusz

mty
17-03-14, 22:09
zerknij i przedzwoń tu www.motojapan.pl

pwl
18-03-14, 00:13
pilot zamka centralnego - samochód posiada zarówno alarm i zamek centralny lecz nie jestem pewien czy ten zamek kiedykolwiek działał z pilota ponieważ nie mam jak tego sprawdzić. Czy jest możliwe dokupienie pilota działającego na obie funkcje bez ingerencji w elektronikę samochodu.

Jeśli pilotem rozbrajasz jedynie alarm, a drzwi musisz otwierać z kluczyka oznacza, że Twój centralny zamek nie posiadał zdalnego sterowania lub centralka alarmu jest na tyle uboga, że nie potrafi tego obsłużyć. Tak czy siak aby to zmienić musiałbyś zmienić alarm na taki, który to obsłuży. Nie sądzę, żeby instalator nie podłączył obsługi fabrycznego centralnego do nowego alarmu jeśli ten posiadał funkcję sterowania zamkiem.

Druga opcja - alarm dupa albo instalator fujara - lecisz na 2 piloty.

Trzecia - alarm obsługuje ale nie masz centralki od pilota i siłownika w drzwiach kierowcy - dokupujesz i zakładasz siłownik, podłączasz sterowanie centralką alarmu.

Nie ma łatwego wyjścia.

matielo90
18-03-14, 12:13
Dziękuję za odpowiedzi.
Mam jeszcze pytanie dotyczące pilota. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia bez pilota czy central zamek będzie działał wraz z pilotem od alarmu. Odkąd mam ten samochód nie posiadałem pilota więc nie mogłem tego sprawdzić. Zaznaczam, że nie posiadam żadnego pilota (ani do alarmu ani do central zamka).