Zobacz pełną wersję : Szczelanie przy ruszaniu
Witam podczas ruszania w mojej hani na początku jest taki stuk tak jak by był luz na półosi tak samo jest jak chce jechac do tyłu wrzucam wsteczny i ruszam i tak załapuje i jest przy tym taki stuk co to moze byc czy to jest normalne? czy coś juz kwalifikuje sie do wymiany jesli tak to co ?
skolopendra
03-05-08, 07:07
co to moze byc czy to jest normalne?
normalne nie jest ,sprawdż bębny czy nie przyłapują
Ale to słychac z przodu auta coś w układzie napedowym niewiem czy to półosie czy cos innego w normalniej jezdzie nic nie słychac tylko przy ruszaniu do przodu albo do tyłu i jak dam za mało gazu to szarpie i wtedy to słychac.
drogi kolego przegub/y zew do wymiany ;) jesli stuka tylko przy ruszaniu to prawdopodobnie to takie jest moje zdanie bynajmniej
A jakiej firmy najlepiej zeby nie kupic jakiegos szitu?
Tylko to słychac na prostych kołach na mocno skreconych słychac identycznie
na mocno skreconych w prawo w lewo czy w obu przypadkach? wiesz no czesci najlepiej ASO tymbardziej ze wplywa to w dosc duzej mierze na bezpieczenstwo podrozowania, chociaz japonskie zamienniki tez nie sa zle w kazdym razie nawet nie mysl o uzywkach! a tak wogole to wybierz sie poprostu do mechanika albo na wlasna reke sprawdz najpierw zanim kupisz.
przeguby raczej stukaja jak sie skreca a nie jedzie prosto
Mówiłem ze taki stuk słychac tylko przy ruszeniu z miejsca podaczas wolnej i duzo szybszej jazdy nic nie słychac
Ja miałem lużna śrubę na tuleji, czy jakoś tak.
Nie wiem, bo diagnosta mi to znalazł i dokręcił w minutę.
Koszt sprawdzenia zawieszenia 16 zł.
Też miałem stuk przy ruszaniu, i już prawie przegub kupiłem ;)
Pozdr
a ja ci powiem ze masz zerwaną którąś poduszke silnika lub moze skrzyni :afro:
przerabiałem juz to, teraz od niedawna mam to samo w swojej d15