Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kontrolki nie świecą, silnik nie odpala.

yasori
17-03-14, 12:00
Cześć, padło mi coś w samochodzie, nie mogę go odpalić. Rozrusznik kręci lecz nie startuje, w dodatku nie działa prędkościomierz, wskaźnik temperatury, kontrolka od oleju, akumulatora i ręcznego. Samochód do Honda Civic V 1.3.

Bezpieczniki pod maską i w kabinie posprawdzane.

vrrs
17-03-14, 13:09
Na poczatku sprawdzilnym wszystkie masy czy sie cos gdzies nie urwalo.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Kazik_h9w3
17-03-14, 14:27
Może być kilka przyczyn mi nasuwają się dwie albo jakiś z głównych bezpieczników pod maską albo jeżeli masz jakiś tam alarm to może on być przyczyną gdy coś w nim padnie

avemolesiu
17-03-14, 17:18
Pozamieniaj bezpieczniki odpowiedzialne za ww przyczyny (deska itp). Po za tym może być wiele przyczyn

yasori
17-03-14, 17:37
Może być kilka przyczyn mi nasuwają się dwie albo jakiś z głównych bezpieczników pod maską albo jeżeli masz jakiś tam alarm to może on być przyczyną gdy coś w nim padnie

Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i przekazniki. Wszystkie niby są ok. Alarm chyba działa sprawnie.

mozes
17-03-14, 17:49
Masz paliwo? :).
Ok Wina może leżeć po stronie aparatu zapłonwego - uwalona cewka lub moduł - dlatego nie odpala. Pomerdaj kluczem w stacyjce w sensie czy w jakimś położeniu czasem kontrolki się nie zapalą - może to być wina kostki stacyjki - rozebrać, wyczyścić styki i złożyć - zamontować. Sprawdż czy coś się pod kolumną kierowniczą nie wypięło - chodzi mi o jakieś kable, kostki.
pozdr

yasori
17-03-14, 18:09
Masz paliwo? :).
Ok Wina może leżeć po stronie aparatu zapłonwego - uwalona cewka lub moduł - dlatego nie odpala. Pomerdaj kluczem w stacyjce w sensie czy w jakimś położeniu czasem kontrolki się nie zapalą - może to być wina kostki stacyjki - rozebrać, wyczyścić styki i złożyć - zamontować. Sprawdż czy coś się pod kolumną kierowniczą nie wypięło - chodzi mi o jakieś kable, kostki.
pozdr

Gdybym tylko nie miał paliwa kontrolki by świeciły.:D Zaraz sprawdze twój sposób.