Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PROBLEM Z ZAPŁONEM (chyba) need HELP

Cysiek
01-05-08, 06:31
Witam

bez historyjek mówię jak jest

wczoraj honda jeździła normalnie, na noc była zostawiona z kluczykiem w stacyjce w pozycji 2 w garażu.
Dziś rano nie pali tzn

1 wszystkie kontrolki są
2 wszyskie bezpieczniki OK
3 po pozycji 0-1-2 na 2 słychać wszystkie normalne dziwięki (najpierw bzzzzz pompa paliwa, później cyk przekaźnika)

i teraz cyrk bo jak z poz. 2 na 3 to zamiast kręcić trząść się czy cokolwiek robić to jest
cisza, na dodatek kontrolki gasną, no może nie całkiem cisza bo żaden rozrusznik czy inne coś tylko takie szybkie cyk cyk cyk jakby jakiś inny przekaźnik próbował się załączyć ale niedaje rady (to cyk cyk cyk jest tak jakby z pod maski przy szybie)

na dodatek kontrolki gasną

auto wydaje się ok, tylko nie kręci rozrusznikiem, wydaje się jakby spięcie czy coś

i teraz najważniejsze HELP :placze: :placze: :placze:

Ficek
01-05-08, 08:14
moim zdaniem akumulator ma jeszcze troche mocy ale nie na tyle by zakręcić silnik spróbuj podładować pożądnie akumulator

areq
01-05-08, 10:24
Takie szybkie cyk cyk cyk z pod maski to napewno objaw słabego akumulatora, za mały prąd i przekaźniki szaleją, miałem tak w innym aucie. Może też robić sie zwarcie na rozruszniku.

olszes
01-05-08, 10:53
akumulator !! a cyk cyk to rozrusznik chce, a nie może bo nie ma wystarczającej dawki mocy z aku. :)

GAWRON
01-05-08, 11:00
miałem identycznie jak mi sie akumulator rozładował :)

q-bass
01-05-08, 12:46
DOKłADNIE potwierdzam aku mialem identycznie wymieniłem na nowy auto śmiga bez problemu :aloha:

Cysiek
01-05-08, 22:16
dzięki wszystkim, dokłądnie było to przez aku (ale wstyd) :)

piotrek-mi
01-05-08, 22:29
Nie zostawiaj nigdy kluczyka w stacyjce na poz. 2, wtedy jest napięcie w większości układów, np. zapalniczka, radio (cała konsola środkowa itd.)