PDA

Zobacz pełną wersję : Nie grzejąca tylna szyba

mateusz09
17-03-14, 11:12
Witam, mam taki problem, że nie grzeje u mnie w civicu V tylna szyba. Sprawdziłem szybę miernikiem i pokleiłem klejem ze srebrem przerwy między nitkami i teraz wszędzie jest przejście ale szyba dalej nie grzeje... sprawdziłem czy jest w ogóle napięcie na szybie no i jest po włączeniu przycisku 12V . Nie wiem czy to coś ma do tego ale przy włączniku gdy włączę przycisk, kontrolka nie zaświeca się, choć sprawdzałem czy żaróweczka jest sprawna... Już nie mam pojęcia co może być... :( Czekam na Wasze propozycje koledzy.

Kazik_h9w3
17-03-14, 14:16
skoro masz na szybie na nitkach 12v po włączeniu przycisku to raczej jest on ok , więc szukaj może czy na ogrzewaniu przy szybie jest masa

mateusz09
20-03-14, 11:19
Czyli jak? Przystawić żarówkę?

vrrs
20-03-14, 12:36
Najprościej będzie przystawić żarówkę między wtyczkami grzania szyby po dwóch stronach i jeśli będzie świecić, a szyba nie grzeje to znaczy że przerwany jest gdzieś obwód na szybie.

mateusz09
21-03-14, 12:21
Właśnie tak przed chwilą robiłem i żarówka świeci a szyba nie grzeje... Przystawiałem również żarówkę do tych pasków na szybie, nie bezpośrednio do wtyczek i także żarówka świeci... obwód jest połączony bo sprawdzałem miernikiem i kleiłem nitki klejem ze srebrem do tego przeznaczonym. Ktoś ma dalej jakieś pomysły czemu nie grzeje? Bo mi już brakło pomysłów :(

vrrs
21-03-14, 17:36
Ważne żebyś sprawdzał przejścia na szybie przy ODŁĄCZONYCH wtyczkach bo przy podłączonych może być tam jakieś przejście. Jeśli tak nie zrobiłeś to odepnij najpierw kable z szyby a później dopiero mierz przejścia na szybie.

mateusz09
30-03-14, 12:37
Sprawdziłem również tak i przejście na szybie jest na każdej nitce... Nie mam pojęcia co może być w końcu...