Zobacz pełną wersję : Oświetlenie kabiny civic 3D EP4 1.7 CDTI
MadSkillz84
16-03-14, 01:08
Witajcie moi drodzy... pytanie i prośbe mam. Jak wiadomo oświetlenie w tym civicu jest mizerne w srodku...jedna lampka cięzko dostepna z siedzenia kierowcy..cif 3 drzwiowy...światło marne...poszukuje jakiegos oświetlenia z innej hondy które mógłbym zamontowac z przodu na podsufitce w miejscu uwypuklenia tejże odsufitki..podobnie jak w MB3 97r. d15z8..tak...mam dwie hanie :))) tam jest ok ale w tym cifie EP4 to jakas pomyłka...ciemno jak w .... :) jakie oświetlenie by pasowało?..jakiejs przeróbki nie stanowią probemu...jestem obeznany z tematem technicznym..narzedzia są...i chęci...ma byc ladnie i schludnie..co polecacie??
Daniello205
16-03-14, 12:10
Ja do EU7 wsadziłem na przód coś takiego http://allegro.pl/honda-civic-vii-04-lift-lampka-kabiny-i3993647542.html w te miejsce gdzie oryginalnie jest w EP3 i wygląda jakby było tam seryjnie ;)
MadSkillz84
21-03-14, 08:32
Zaproponuje ktoś coś ładniejszego?
LeszekCIVIC
21-03-14, 08:36
a ja mam lampke led na rzepy , jest szara pod kolor podsuftki dosc plaska no wlasnie i nie trzeba przyklejac ani nic dlubac :) rzep to rzep :P
MadSkillz84
21-03-14, 21:48
Nie no Pany...bez jaj...to ma być jak sryjnie...albo jakaś faja konsola świetlna z bajerami z nowszych modeli..tylko pytanie czy ktoś coś ma juz takiego zamontowane i może powiedzieć że est ładnie i funkcjonalnie.
Ja w EU8 ES mam lampkę na środku i do tego obok przycisków szyberdachu dodatkowe lampki (jak rozumiem ty masz tylko jedną na środku samochodu). Może coś takiego zaaplikujesz do siebie właśnie z ESa ? Możliwe że na alledrogo można takową lampkę dostać np: http://allegro.pl/honda-civic-vii-lampka-kabiny-i4014576701.html .
Jeżeli nie o to chodzi, to sorki :)
lucasskywalker
29-03-14, 15:34
a nie lepiej żaróweczki w technologii smd barwy zimnej, jako zamiennik tradycyjnej rurkowej? ja mam u siebie w sufitowej lampce z tyłu (5d) i wali po oczach aż miło
zeby nie zakladac nowego tematu, zapytam tu. Spalila mi sie zaroweczka w gornym srodkowym swiatelku, za nim zaczne grzebac zapytam, jak zdjac ten klosz zeby nie polamac? Poprostu powinno zejsc w dół?
Ja z Chin za 1,5zł (z przesyłką) sobie ściągnąłem żarówkę 12 albo 16 diodową i mogę książki czytać ;)
@up
Lekko podważyć w miejscu gdzie jest wcięcie ;)
czasem zejdzie tylko sposobem i jak sie nie zna to polamane wolalem spytac:) dzięki Mierzej