Zobacz pełną wersję : Nie działa hamulec ręczny na jedno koło.
Cześć
Nie porusza się dzwignia przy tylnej lewej tarczy. Pewnie spadła albo urwała się linka. Chciałbym to naprawić ale nie wiem jak dostać się do miejsca gdzie dochodzą linki lewego i prawego koła. Czy to jest gdzieś pod podłokietnikiem czy raczej w okolicy tylnego siedzenia. Jak się tam dostać?
Odkręć podłokietnik- tam są zaczepione linki. Jeśli tam się nie urwało to pewnie gdzies w pancerzu.trzeba będzie wymienić linke.
Witam,
Dzięki za pomoc z tym podłokietnikiem. Nawet nie miałem dużych problemów z tymi dwiema śrubami pod dźwignią :)
Ale do rzeczy: Linka od niedziałającej strony jest cały czas w pozycji zaciągniętego hamulca. Co dziwne koło nie jest blokowane. Nic a nic się nie rusza w pancerzu podczas pociągania. Od strony koła też ani drgnie. To bardzo gruba stalowa linka, aż mam wątpliwości czy może się zerwać. Z drugiej strony zakleszczyć w pancerzu też nie powinna. Oglądałem pancerz i nie zauważyłem uszkodzeń. Jak się wymienia tą linkę? Z pancerzem czy sam drut? Gdzie kupić nową? W ASO jej cena to ok. 380zł. Da się gdzieś taniej?
Pomóżcie bo nie mogę auta zarejestrować dopóki nie pokaże diagnoście działającego ręcznego :(