PDA

Zobacz pełną wersję : Nie działa hamulec ręczny na jedno koło.

yacq
30-04-08, 09:55
Cześć

Nie porusza się dzwignia przy tylnej lewej tarczy. Pewnie spadła albo urwała się linka. Chciałbym to naprawić ale nie wiem jak dostać się do miejsca gdzie dochodzą linki lewego i prawego koła. Czy to jest gdzieś pod podłokietnikiem czy raczej w okolicy tylnego siedzenia. Jak się tam dostać?

iro
01-05-08, 09:52
Odkręć podłokietnik- tam są zaczepione linki. Jeśli tam się nie urwało to pewnie gdzies w pancerzu.trzeba będzie wymienić linke.

yacq
06-05-08, 20:29
Witam,

Dzięki za pomoc z tym podłokietnikiem. Nawet nie miałem dużych problemów z tymi dwiema śrubami pod dźwignią :)
Ale do rzeczy: Linka od niedziałającej strony jest cały czas w pozycji zaciągniętego hamulca. Co dziwne koło nie jest blokowane. Nic a nic się nie rusza w pancerzu podczas pociągania. Od strony koła też ani drgnie. To bardzo gruba stalowa linka, aż mam wątpliwości czy może się zerwać. Z drugiej strony zakleszczyć w pancerzu też nie powinna. Oglądałem pancerz i nie zauważyłem uszkodzeń. Jak się wymienia tą linkę? Z pancerzem czy sam drut? Gdzie kupić nową? W ASO jej cena to ok. 380zł. Da się gdzieś taniej?
Pomóżcie bo nie mogę auta zarejestrować dopóki nie pokaże diagnoście działającego ręcznego :(