Zobacz pełną wersję : podpięcie instalacji haka holowniczego MC2
Tak jak w temacie. Muszę założyć hak żeby ciągać po świecie za sobą mój motorek.
Podobno jeżeli w samochodzie występuje "moduł komfortu" to trzeba się do niego podłączyć za pomocą innego modułu od instalacji haka. Natomiast jeżeli modułu nie ma to na żywca do instalacji samochodu. I teraz pytanie.
Czy honda civic MC2 czyli Vti aerodeck ma ten moduł czy go nie ma?
Ktoś podłączał u siebie taką instalację? jakieś wskazówki?
A może nasze auta przy którejś lampie mają gotowe gniazdo do podpięcia takiej instalacji?
Każda wskazówka będzie cenna :)
hey, jak grzebałem kiedyś przy światłach z tyłu to napotkałem tam wtyczkę która nie była do niczego podpięta, więc chyba o coś takiego ci chodzi. to było tylko przy jednej z wtyczek od tylnich świateł z lewej strony ale ja mam RHD MB2. u ciebie też na pewno jest.
hey, jak grzebałem kiedyś przy światłach z tyłu to napotkałem tam wtyczkę która nie była do niczego podpięta, więc chyba o coś takiego ci chodzi. to było tylko przy jednej z wtyczek od tylnich świateł z lewej strony ale ja mam RHD MB2. u ciebie też na pewno jest.
oooo dzięki za cynk!
Czekam na więcej :)
montowałem u siebie hak samodzielnie ,jednak aby wyprowadzić gniazdo do przyczepki pojechałem do warsztatu ,wolałem sam nie kombinować jednak jak patrzyłem jak mechanik to robi to sam bym to też ogarnął.wpinał sie w instalacje oświetlenia tylnych lamp.nic więcej.
kolejna cenna informacja. Wygląda na to że do naszych hond nie potrzeba podłączać dodatkowego modułu.
ja mam hak w mc1 dokładany, zajrzę jutro i napisze pod co mam podłączone, jeżeli jeszcze aktualny temat ;)
sprawdzałem jest bezpośrednio podpięty pod instalacje świateł.
ja u siebie ale w mb1 mialemdodatkowy moduł przekaźnika ,ale szwankowal.. dodatkowo calosc bylaniemiecka a ich gniazda sa inne a przelotkanicniedawala .. wywalilem przekaźnikpodłączylem normalnie i wszystkodzilaa, u mnie po lewejstronie zalampabylawtyczka z haka:) zreszta w ori instrukcji o niej pisze.. podesle cifotke ale dopiero kolo 20 jak zona autem z pracy wroci;p
tumasz rozpiske http://s6399.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?e=_3Hxe4EN2DVb3mP24Mo_jjhG-AKooPfp9VzDPqa4dNaETS1PXP-xOxIzXMPBC3dYlGWzpDUYK3DT1aeQoBe7hAZ6gB_4uJaY3kxZS TTtz0E&pv=2