Zobacz pełną wersję : Coraz gorzej odpala ...
mam problem , po remoncie czasami cięzko paliła na ciepłym , raz łapała od razu , a czasami trzeba było długo kręcić ... kompresja 14,5 bara na każdym cylindrze , akumulator nowy . Nie wiem gdzie szukać przyczyny ...ogólnie pracuje równo i odpala za każdym razem , jednak czasami właśnie trzeba długo kręcić ...ostatnio już nie tylko na ciepłym ale czasami na zimnym ; / Do tego kiedy podczas jazdy zrzucę na luz to obroty wzrastają do ~1600 . Kiedy się zatrzymam trzymają ~800 czyli prawidłowo . Oprócz tego kiedy wcisnę hamulec obroty podskakują czasami do 1100 rpm na postoju .
to z hamulcem to normalne, wciskajac hamulec serwo obciazka silnik a ten sobie podbija obroty, powciskaj kilka razy to moze dojedziesz do 1500 obr
Cewke już podmieniałem i pomierzyłem wartości...jest 100% sprawna . Rozrząd i zapłon też sprawdzałem dla świętego spokoju i wszystko jest ok ... nie wiem już gdzie szukać przyczyny ... denerwujący jest też fakt ,że jak chce płynnie ruszyć to musze przetrzymać go stosunkowo długo na półsprzęgle , inaczej "przysiada" na moment i dopiero jedzie ; / Już kombinowałem że za mało gazu czy coś ale nawet jak dam gazu na 3k rpm to i tak przysiądzie jak nie przytrzymam dłużej ... W innych samochodach rusza się płynnie , a tutaj muszę przy ruszaniu długo trzymać na półsprzęgle żeby było płynnie . Jak chce ruszyć dynamicznie to bez problemu idzie bez "przysiadania" ... nie mówiąc już o tym odpalaniu , coś Honda ma ostatnio swoje fochy ; /
Sprawdż stan filtra powietrza , świec . Możliwe że nie ustawiony był idealnie rozrząd . Trzeba sprawdzić ustawienie rozrządu.
Filtr powietrza mam stożkowy , nowy , świece też ok . Pisałem już , że sprawdzałem rozrząd... jest ok . Poza tym auto ma moc i zapłon jest ustawiony na znakach więc tutaj nie leży problem ...
Filtr paliwa kiedy wymieniałeś?
Szczerze mówiąc to nie wiem kiedy był ostatnio wymieniany ... myślicie ,że to może być powiązane ?
Zamulony filtr paliwa może powodować takie objawy
zapłon ustawiales przy włozonej zworce?
Tak zworka była zrobiona... nie pozostaje mi nic inengo jak sprawdzić ten filtr paliwa ,a raczej go wymienić.