PDA

Zobacz pełną wersję : Coraz gorzej odpala ...

Davido_
13-03-14, 17:16
mam problem , po remoncie czasami cięzko paliła na ciepłym , raz łapała od razu , a czasami trzeba było długo kręcić ... kompresja 14,5 bara na każdym cylindrze , akumulator nowy . Nie wiem gdzie szukać przyczyny ...ogólnie pracuje równo i odpala za każdym razem , jednak czasami właśnie trzeba długo kręcić ...ostatnio już nie tylko na ciepłym ale czasami na zimnym ; / Do tego kiedy podczas jazdy zrzucę na luz to obroty wzrastają do ~1600 . Kiedy się zatrzymam trzymają ~800 czyli prawidłowo . Oprócz tego kiedy wcisnę hamulec obroty podskakują czasami do 1100 rpm na postoju .

zakit
13-03-14, 17:53
to z hamulcem to normalne, wciskajac hamulec serwo obciazka silnik a ten sobie podbija obroty, powciskaj kilka razy to moze dojedziesz do 1500 obr

janekb84
13-03-14, 19:26
sprawdz cewke

Davido_
13-03-14, 19:46
Cewke już podmieniałem i pomierzyłem wartości...jest 100% sprawna . Rozrząd i zapłon też sprawdzałem dla świętego spokoju i wszystko jest ok ... nie wiem już gdzie szukać przyczyny ... denerwujący jest też fakt ,że jak chce płynnie ruszyć to musze przetrzymać go stosunkowo długo na półsprzęgle , inaczej "przysiada" na moment i dopiero jedzie ; / Już kombinowałem że za mało gazu czy coś ale nawet jak dam gazu na 3k rpm to i tak przysiądzie jak nie przytrzymam dłużej ... W innych samochodach rusza się płynnie , a tutaj muszę przy ruszaniu długo trzymać na półsprzęgle żeby było płynnie . Jak chce ruszyć dynamicznie to bez problemu idzie bez "przysiadania" ... nie mówiąc już o tym odpalaniu , coś Honda ma ostatnio swoje fochy ; /

CRX1
13-03-14, 21:49
Sprawdż stan filtra powietrza , świec . Możliwe że nie ustawiony był idealnie rozrząd . Trzeba sprawdzić ustawienie rozrządu.

Davido_
13-03-14, 21:59
Filtr powietrza mam stożkowy , nowy , świece też ok . Pisałem już , że sprawdzałem rozrząd... jest ok . Poza tym auto ma moc i zapłon jest ustawiony na znakach więc tutaj nie leży problem ...

CRX1
13-03-14, 22:06
Filtr paliwa kiedy wymieniałeś?

Davido_
13-03-14, 22:07
Szczerze mówiąc to nie wiem kiedy był ostatnio wymieniany ... myślicie ,że to może być powiązane ?

CRX1
13-03-14, 22:19
Zamulony filtr paliwa może powodować takie objawy

janekb84
13-03-14, 22:51
zapłon ustawiales przy włozonej zworce?

Davido_
14-03-14, 12:25
Tak zworka była zrobiona... nie pozostaje mi nic inengo jak sprawdzić ten filtr paliwa ,a raczej go wymienić.