Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana chłodnicy klimatyzacji

Peterr
13-03-14, 09:16
Mam pytanie czy ktoś z Was wymieniał już chłodnicę klimy, co trzeba demontować przy tej czynności, bo fachowiec powiedział, że trzeba zdejmować zderzak, lampy, dolną osłonę silnika, atrapę. Boję się, że zdemoluje mi hanie i nie poskłada tak jak powinien. A w zderzaku spryskiwacze, lampy xenony, i jak coś popsuje to powie że to nie on. Z góry dzięki za podpowiedzi.

filipfm
13-03-14, 09:30
Mam pytanie czy ktoś z Was wymieniał już chłodnicę klimy, co trzeba demontować przy tej czynności, bo fachowiec powiedział, że trzeba zdejmować zderzak, lampy, dolną osłonę silnika, atrapę. Boję się, że zdemoluje mi hanie i nie poskłada tak jak powinien. A w zderzaku spryskiwacze, lampy xenony, i jak coś popsuje to powie że to nie on. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Zerknij do serwisowki i bedzie wszystko wiadomo. Na moje oko, na pewno zderzak trzeba zrzucic, a czy lampy i oslone, to do sprawdzenia,

buri
13-03-14, 11:16
jak nie oddasz do kowala to ci nic nie zdemoluje
to nie jest jakas czarna magia zdemontowac zderzak, czy oslone pod silnikiem..

Rrajk
13-03-14, 21:16
Według mnie wystarczy górną maskownicę ściągnąć i powinien być dostęp do chłodnicy. W ostateczności można grill i zderzak ściągnąć.
Trudno mi powiedzieć na ile różni się hatch od sedana, bo w moim autku wystarczy górną maskownice ściągnąć i jest dostęp do obu chłodnic, dla wygody można jeszcze belkę pod maskownicą odkręcić, ta do której mocowany jest zamek klapy.