PDA

Zobacz pełną wersję : tabliczka z numerem VIN

grafix
29-04-08, 17:05
cze.

jak to jest z tabliczkami znamionowymi nadwozia z numerem VIN ..
bo poprzedni właściciel nie za bardzo ogarniał akumulator i kwas zeżarł kawałek tabliczki,
http://img411.imageshack.us/img411/4350/p1013464fg2.th.jpg (http://img411.imageshack.us/my.php?image=p1013464fg2.jpg)

akurat to co ważne zostało ale ja jestem pedantyczny i chce mieć cała, ładna, piękna

da sie taka tabliczkę kupić, wymienić w ASO ? ktoś przerabiał taki temat ?

Sławek
29-04-08, 17:23
Nie da się.

civicmag2
29-04-08, 17:29
niewiem jak to bedzie z honda , ale kiedys tabliczki nabijali w lodzi na smutnej,tam gdzie przeglady ,zakladali mi w fiaciku

grafix
29-04-08, 22:01
Nie da się.

pytałeś w aso ?

najemnik_
29-04-08, 22:29
Z tym VIN nie ma tak łatwo.Podczas wizyty zagranica zechcą ci sprawdzić numer identyfikacyjny pojazdu a nie będzie on dostatecznie widoczny i sie zaczną schody.Mi wiele razy tak sprawdzali auto....

skolopendra
29-04-08, 23:22
da sie taka tabliczkę kupić, wymienić w ASO ? ktoś przerabiał taki temat ?

Nie da się.

i ja tak sadze.

Podczas wizyty zagranica zechcą ci sprawdzić numer identyfikacyjny pojazdu a nie będzie on dostatecznie widoczny i sie zaczną schody

poradzą sobie bez problemu ,no chyba ze stwierdza ze tabliczkę sam zniszczyłes specjalnie

bo poprzedni właściciel nie za bardzo ogarniał akumulator i kwas zeżarł kawałek tabliczki,

choć w tym przypadku widoczność napisów vin z całą pewnoscią przeżyje samą bude ;)

Motyl
30-04-08, 00:46
w lodzi na smutnej,

a gdzie konkretnie w ZK??

pewnie jest tak samo jak wcześniej z nabijaniem nr silnika, jak jeszcze były konieczne:
1. rzeczoznawca - ocenia że doszło do uszkodzenia tabliczki
2. starostwo - wydaje decyzje, o nadaniu nowych numerów
3. stacja okręgowa - nabicie nowych numerów - czyli przyklejenie naklejki z nowymi numerami.

z tym, że vin jest jeszcze, a prztnajmniej powinien być nabity gdzieś w środku pod wykladziną i tu w związku z tym nie wiem jak będzie

najlpeiej zadzwonić do starostwa :agent:

grafix, w sprawie wiadomej pisz do mnie pw na ckpl ;) ;) ;)