Zobacz pełną wersję : Popiskuje po wciśnięciu sprzęgła?
Witam , gdy wcisne pedał sprzęgła na rozgrzanym silniku słychać delikatne popiskiwanie z okolic przodu maski, co to może być? sprzęgło jest hydrauliczne
Obstawiam lozysko oporowe sprzegla.
Łape od wysprzęglika posmaruj w miejscach podparcia (sztuk 2)...
x2 tylko przez dziure od lapy miejsca podparcia w skrzyni za bardzo nie ma jak na smarowac chyba ze wd40 wpsiaksz
ale to smarowanie coś da? bo to niechodzi oto że pedał skrzypi tylko wcisne na pare sek pedał i to popiskiwanie się utrzymuje
jeśli to łożysko oporowe to czy trzeba to wymieniać odrazu czy można jeździć aż sprzęgło się zacznie ślizgać i wtedy robić komplet ?
Jezeli nie przeszkadza Ci to popiskiwanie to mozesz jezdzic.
Obstawiam lozysko oporowe sprzegla.
Łożysko oporowe hałasuje tylko wtedy, gdy sprzęgło nie jest wciśnięte.
No to powiem Ci ze mnie zadziwiles, caly moj swiatopoglad legl w gruzach... w jaki sposob moze halasowac cos co w danym momecie nie pracuje?
teraz z rana to jak odpale to popiskuje bez wciskania sprzęgła, coś jakby pasek a jak wcisne sprzęło to czasami zamilknie czasami się nasili
jest możliwość że to pasek od alternatora? (troche już zaczyna się szczerbić na krawędziach) ciężko tak na dworze się wsłuchać gdzie dokładnie wydobywa się ten dżwięk
Piszczy przy wciskaniu sprzegła bez roznicy czy silnik pracuje czy nie?
jesli tak to smaruj łapę wysprzęglika
Piszczy przy wciskaniu sprzegła bez roznicy czy silnik pracuje czy nie?
jesli tak to smaruj łapę wysprzęglika
Nie to nie jest w momencie wciskania , jak wcisne i trzymam to popiskuje bardziej takie swiersczenie cos jak pasek się ślizga ... teraz jak wróciłem z pracy to na zagrzanym cały czas popiskuje bez różnicy czy wcisne sprzęgło czy nie, dziwne bo dźwiek jakby z okolicy rozrządu, pasków, niechce jechać do mechanika bez swojej konkretnej diagnozy bo wiadomo że by wszystko wymienili
No to powiem Ci ze mnie zadziwiles, caly moj swiatopoglad legl w gruzach... w jaki sposob moze halasowac cos co w danym momecie nie pracuje?
Masz racje. Pomyliłem z łożyskiem w skrzyni.
zdiagnozowane łożysko oporowe sprzęgła, teraz powiedzcie panowie czy odrazu wymieniać czy można ztydz dwa pojeździć bo mechanik stwierdził że trzeba odrazu bo może się rozlecieć a to popiskiwanie nie jest głośne i za każdym razem.
Jakiej firmy sprzęgło polecacie?
Macie jakieś opinie co do firmy Exedy? na ineternecie go chwalą, podobno japońskie no i tańsze od Valeo
Valeo 569
Exedy 460
Cos drogie te sprzegla, exedy pod 212mm spokojnie mozna kupic za 360zl
no na allegro po tyle chodzą i w hurtowniach ... właśnie asin czy sachs to koło 700zł
sprzęgło wymienione ale popiskuje na wolnych obrotach, jak przytrzymam łape od wysprzęglika co wchodzi do silnika to przestaje, co ztym zrobić? nasmarować ? panowie od wymiany coś przegapili?