Zobacz pełną wersję : Problem Lpg 1.3
sobek16nth
12-03-14, 19:41
Witam, mam problem z moją Hanią na Gazie ponieważ ma wysokie obroty przez około 1min tak jak by ssanie było włączone i po tej minucie auto gaśnie i nie da rady odpalić z Lpg tylko trzeba z Pb, czasami na gazie jest dobrze ze trzyma ładnie oborty ale jest to dość rzadko. Na Pb jest wszystko okej działa ssanie obroty ładnie trzyma. wiec co jest nie tak?
Pozdrawiam
lewe powietrze w puszcze miedzy filtrem a gazikiem zajrzyj pod patelnie czy jest wszystko szczelne moze sierota ktora zakladala mikser zostawila gdzies nieszczelnosc gaznikowiec jest na to czuly jak dziewica
sobek16nth
13-03-14, 18:48
niee, już kupiłem ją z założonym lpg wiec zapewne ma troche czasu
co ma lewe powietrze do tego ?? jeśli samochód pracuje na postoju przez minute na tych wysokich obrotach a pożniej gaśnie a w jeździe jest to samo,
wczesniej bylo ok?ja bym obstawial zawor EACV,odepnij wtyczke i daj znac czy pomoglo
sobek16nth
16-03-14, 19:25
kupiłem już taką i śmigam nią ale troche mnie to zaczyna denerwować. Zawór EACV? co to takiego? czy to ten Krokowiec?
dokladnie,to ten alakrokowiec:D,przez niego dostaje sie lewe powietrze bo steruje dawka na wolnych,czy jakos tak:p,poprostu go odlacz(odepnij wtyczke)
sobek16nth
21-03-14, 20:56
No i pomogło ;] dzieki Bardzo ;) troszke obroty do góry na lpg i teraz pięknie chodzi. Pozdrawiam
Temat closed.