Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rozrusznik ledwie kręci

acer5230
12-03-14, 16:31
Witam wszystkich, civic to moje pierwsze autko i zanim zacznę coś psuć chciałbym aby ktoś z większym doświadczeniem mnie nakierował na mój problem :)
A więc, od jakiegoś czasu miałem problem z klemą plusową tzn spadała cały czas i prawie co gasiłem auto to musiałem wyskakiwać i podpinać klemę, potem auto po prostu ledwie co kręciło stwierdziłem że przez brak połączenia z akumulatorem nie było ładowania więc kupiłem klemę poskręcałem naładowałem akumulator i problem jest nadal tzn klema się trzyma super nic nie spada prąd jest ale rozrusznik ledwie co kręci auta nie odpali.
Bardzo bym prosił o szybką odpowiedź bo autem dojeżdżam prawie co dzień na uczelnie i trochę mi wstyd że muszę prosić o pomoc :) Nic jeszcze nie próbowałem z tym zrobić czekam na opinie dodam jeszcze że silniczek to 1.6 v-tec wersja kanadyjska.

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

Tiga
12-03-14, 17:15
trochę mi wstyd że muszę prosić o pomoc :)

Spoko po to jest forum, prawdopodobnie padl aku, trzeba sprawdzic multimetrem jakie jest napiecie przy zgaszonym silniku.

daniels10
16-03-14, 01:42
Moze rozrusznik a konkretnie szczotki lub tulejki :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

wiesko1261
16-03-14, 13:53
też obstawiam szczotki (zawalone pyłem po szczotkach i robi zwarcie ,kiedyś tak miałem po
czyszczeniu trzeci rok spokój ):p
a tulejek niema są łożyska :p

daniels10
16-03-14, 20:15
A no możliwe ze sa igielkowe w obudowie od góry i od dołu Ale na końcu wirnika pod przedkładania na pewno jest tulejka ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

wiesko1261
16-03-14, 20:18
to zależy bo są dwa rodzaje :)
jeden bez głowiczki (zębatka na wierzchu )

mozes
16-03-14, 20:39
Sprawdź akumulator i wykręć rozrusznik i go przejrzy jest przykręcony na 2 śruby do skrzyni.
pozdr