Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : SAMODIAGNOSTYKA DZIWNE ODCZYTY -POMOCY!!!

q-bass
28-04-08, 20:46
Witam wszystkich potrzebuje pomocy moja hania od pewnego czasu dziwnie sie zachowuje w czasie jazdy wciskam sprzęgło i obroty lecą do zera ale nie o tym chciałem zrobiłem samodiagnostykę i zobaczyłem coś takiego luknijcie na filmik jeżeli miał ktoś taki przypadek to
proszę o pomoc mam nadzieje ze nie potrzebuje nowego kompa pozdrawiam wszystkich i dzięki

http://pl.youtube.com/watch?v=2GPtSQE9yEs

wastag
28-04-08, 21:11
samodiagnostyke wykonuje się na zgaszonym silniku, przekręcasz tylko raz kluczyk bez startu.
a jeśli dalej będą ci się nakładać mignięcia to najpierw zresetuj kompa ( być może dawno nie był resetowany i łapie jeszcze starę błędy) i dopiero zrób samodiagnostyke gdy problem się powtórzy

q-bass
28-04-08, 21:34
silnik był zgaszony przekręcilem kluczyk tylko na zapłon bez odpalania komp był resetowany dzień wcześniej ( odłaczony całą noc akumlator ) samodiagnostyke robiłem po powrocie z pracy po drodze problem sie powtarzał

boss2
30-04-08, 21:06
co do filmiku to wydaje mi się że gdzieś jest jakaś zwara bo nigdy nie widziałem podobnego błędu lub po prostu komputerek padł

olszes
01-05-08, 11:25
co do filmiku to wydaje mi się że gdzieś jest jakaś zwara
raczej napewno.

aki
01-05-08, 14:34
hania od pewnego czasu dziwnie sie zachowuje w czasie jazdy wciskam sprzęgło i obroty lecą do zera

Podczepię się do tego tekstu. U mnie też się tak dzieje. Na benzynie obroty spadają bardzo nisko lecz po chwili wracają do normy. W momencie kiedy jadę na gazie auto gaśnie.
Co to może być??

mozes
01-05-08, 18:18
hania od pewnego czasu dziwnie sie zachowuje w czasie jazdy wciskam sprzęgło i obroty lecą do zera

Na benzynie obroty spadają bardzo nisko lecz po chwili wracają do normy. W momencie kiedy jadę na gazie auto gaśnie.
Co to może być??
Wyczyść silniczek krokowy a bedzie dobrze
pozdr

aki
01-05-08, 18:28
mozes, zrobimy zobaczymy.
doczytałem sie o resetach komputera i podążając tym tropem zrobiłem to według zaleceń.
Na razie jest wszystko ok. Tylko na razie nie mogę tego sprawdzić na gazie ponieważ oddałem do regeneracji parownik.

civicmag2
01-05-08, 19:36
gaz do wyregulowania mam to samo zbyt duzo powietrza

q-bass
04-05-08, 13:57
Odświeżam. :( Panowie byłem u elektryka mam pobór prądu na wyłączonym zapłonie 0.8A norma niby 0.05A wiec dużo za dużo ale on sam nie może stwierdzić gdzie wyciągał pokolei wszystkie bezpieczniki i pobór nie spadał stwierdził ze to może być kostka stacyjki czy miał ktoś taki przypadek.

Chemiczny
04-05-08, 14:03
Odświeżam. :( Panowie byłem u elektryka mam pobór prądu na wyłączonym zapłonie 0.8A norma niby 0.05A wiec dużo za dużo ale on sam nie może stwierdzić gdzie wyciągał pokolei wszystkie bezpieczniki i pobór nie spadał stwierdził ze to może być kostka stacyjki czy miał ktoś taki przypadek.

Miałem to samo - sprawdź jak jest podłączone radio. Jeśli masz tak, że możesz go słuchać bez klucza w stacyjce przekręconego na I to najprawdopodobniej to.
U mnie koszt to 20 PLN za przepięcie radia i spokój.

q-bass
05-05-08, 19:17
DZIęKI Chemiczny ale to niestety nie pomogło bawiłem się z tym dzisiaj podłączyłem tak aby radio wyłączało sie razem z kluczykiem ale pobór nie zmalał odłączyłem całkowicie i tylko minimalny spadek do ok 0,75A więc to nie to

mozes
05-05-08, 20:02
Ja tez miałem dziwinie duży pobór prądu że mi przez noc wydoiło akumulator i okazało się, że w bagażniku bez przerwy świeciła się lampka a juz nowy akumulator kupiłem
pozdr

q-bass
06-05-08, 18:34
Mój elektryk na początku wpadł na ten sam pomysł ze niby lampka bagażnika ale ta lampka jest odłączona :(

boss2
10-05-08, 16:14
Ja mysle że jeżeli twój elektryk nie wykrył usterki to jest do niczego a przyczyną może byc kostka stacyjki nie wiem dokładnie jaki to ma wpływ na pobór prądu ale mój znajomy miał tak w hani

skolopendra
10-05-08, 16:33
i tylko minimalny spadek do ok 0,75A

to nie jest minimalny pobór. toż prawie 1 Amper a to jest dużo ,lampka w bagażniku bierze mniej :)

Marker86
10-05-08, 17:30
jesli nie ma bledow to powinny swiecic ciagle?? czy zgasnac tak jak przy normalnym uruchamianiu silnika? ja mam tak ze gasna i za chwile sie zapalaja na stale... nie wiem czy to dobrze

skolopendra
10-05-08, 17:49
to powinny swiecic ciagle?

a ile tam Ci się świeci i co dokładnie :speszony:

Marker86
10-05-08, 17:59
no wiec tak... zwykle uruchamiajac silnik jest tak(pomijam ladowanie, smarowanie itp): check engine, srs i abs(to powiedzmy te 3 wazne) gasnie abs, po mili sec gasnie check i na koncu srs...
robiac samodiagnostyke znowu zapala sie "trzech kroli" :d i sytuacja wyglada tak:
abs gasnie(jak na starcie) i za chwile sie zapala(swieci ciagle)
check swieci ciagle(bez fazy wygasniecia jak przy uruchamianiu)
srs swieci dlugo, gasnie(jak na starcie) i sie zapala swiecac ciagle...

domyslam sie ze z checkiem jest cos zle :)

q-bass
10-05-08, 20:42
Ja mysle że jeżeli twój elektryk nie wykrył usterki to jest do niczego a przyczyną może byc kostka stacyjki nie wiem dokładnie jaki to ma wpływ na pobór prądu ale mój znajomy miał tak w hani

jak sprawdzić czy ta kostka jest uszkodzona?

djtomikowal
11-05-08, 20:18