Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Automatyczne zamykanie i otwieranie szyby u pasażera VII gen coupe

Genax
11-03-14, 13:07
Otóż w swojej EM2 po stronie kierowcy mam jedynie automatyczne otwieranie szyby natomiast zamykanie już nie jest automatyczne i dla mnie to trochę głupota jeśli to jest fabryczne. Dlatego pytam posiadaczy EM2 czy to normalne, że po stronie kierowcy można tylko otworzyć automatycznie szybę, a zamknąć już nie? Czy to coś u mnie nie działa? Drugie pytanie to co bym potrzebował aby zainstalować automatyczne otwieranie i zamykanie i pasażera? Czy wystarczy pociągnąć coś od strony kierowcy czy trzeba połowę instalacji wymieniać?

bombel
15-03-14, 16:41
U mnie w Ep2 Sport zaraz po kupnie też nie mogłem za jednym pociągnięciem przycisku (otwierania/zamykania szyb) całkowicie zamknąć szyby. Chyba w instrukcji znalazłem takie rozwiązanie: zamykasz szybę do końca tym pierwszym stopniem a jak już będzie domknięta to podciągasz guzik na drugi stopień i trzymasz min 3 sekundy.

daniels10
16-03-14, 02:02
Jezeli nie zadziała to trzeba 3 krotnie pociągnąć za guzik na domknietej szybie ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Genax
16-03-14, 10:35
No i dupa. Jak wcisnę mocniej przycisk to zamykania szyby to zamyka się sama ładnie ale, żeby otworzyć to muszę normalnie trzymać przycisk. Wiecie coś o zrobieniu takiego mechanizmu u pasażera?