Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kontrolka niedomknietej klapy bagaznika

adamos86
10-03-14, 21:10
Panowie pytanie irytuje mnie kontrolka tylnej klapy otuz wymienilem juz 3 zamki klapy powymywalem ze smarow i wogule ale dalej nic kontrolka dalej sie swieci przy pracujacym silniku dioda przygasa jak goda sie wiecej gazu to gasnie podczas jazdy raz swieci razryga raz gasnie. Wczoraj rozebralem plastik z klapy sprawdzalem kabelki ruszalem ale zadnej kompletnie zadnej reakcji zaznacze ze jak klape mialem otwarta to zatrzasnolem zamek zeby bylo tak jak by klapa byla zamknieta. Dodam iz jak zapalilem w tym stanie czyli z klapa rozbebeszona to kontrolka jak i swiayelko zaczelo mrygac tak samo jak podczas postoju z zamknieta klapa jak i podczas jazdy. Gdzie mam szukac podpowiedcie nie wiem nawed w kturym miejscu idzie przez cale auto ta instalacjia zeby ja posprawdzac prosze pomocy bo ta czerwona lampka od klapy juz mnie bardzo denerwoje

Sheiva
11-03-14, 01:11
Wygląda na zwarcie przewodu sygnałowego gdzieś do budy, stąd ten efekt. Przewód idzie w wiązce po lewym (kierowcy) boczku tylnym i schodzi do podłogi (między fotelem, a progiem), następnie za drzwiami wędruje już ku górze.

adamos86
14-03-14, 08:59
Wiecie co po wyzzorowaniu komory silnika i silnika oraz potraktowanie dimerem i spukaniu karsherem problem ustąpil ciekawe co to bylo