Zobacz pełną wersję : Felgi
Witam. Mam takie felgi 17'' 215/45 ET45 i tak mysle zeby zalozyc dystansy, nie za duze beda ? w innym watku kolega mowil ze nie beda obcieraly itp? http://images61.fotosik.pl/741/79930e6067638fc9med.jpg (http://www.fotosik.pl)
Jeszcze potrzebne jest ET felgi , szerokosci felgi nie podales, ale to raczej nie jest konieczne
Mi te felgi wyglądają na model Penta. One mają ET55. Spokojnie można dystanse założyć. OEM felgi zawsze siedzą głęboko w nadkolach
Przecież jest podane ET45 w pierwszym poście ;d
ja wiem, ze jest podane. ale nie widziałem wersji penta z ET45. malo które felgi OEM albo akcesoryjne maja ET inne niż 55.
Przecież jest podane ET45 w pierwszym poście ;d
Glowe bym sobie dal obciac, ze nie bylo oO :D
Glowe bym sobie dal obciac, ze nie bylo oO :D
Eee... tez mi sie zdaje ze nie bylo :p chyba ze obaj slepi jestesmy ;)
Było od początku, inaczej byłaby notka o tym, że post został edytowany :D Ślepaki :PP
Wczoraj je założyłem.. sporo przygód mialem.. obróciła sie szpilka w piascie... i musiałem ciać boszem...jutro wymiana szpilek i piasty http://s27.postimg.org/56ssjeio3/DSC_0096.jpg (http://postimg.org/image/6ylreb20v/full/)
screen shot software (http://postimage.org/app.php)
Nie no kurde ja rozumiem, wiem , ze wszystko to rzecz gustu, ale te przyciete jakby na "odwal sie" siateksy allegrotuning rodem to mnie przerazily /
Te felgi juz na dystansach czy nie ? Daj zdjecie z widoku jakbys stal przy przednim zdezaku i robil zdjecie jak sie ukladaja felgi w nadkolach. Jak sa schowane / czy wystaja itd
Do takiej felgi imo potrzebujesz obnizyc auto chociazby o te 30 mm bo teraz to tak hmmm specyficznie wyglada.
A ile nie może przekroczyć ET żeby 17-stki pasowały?
Co rozumiesz przez pasowaly, kazdy moze przez to rozumiec cos innego ? Teoretycznie przy 7J szerokiej feldze, ET powinno oscylowac w okolicach 35-40 Wtedy nawet przy lekkich obnizeniach nie bedzie zadnego problemu z ocieraniem itd
Zrobię jutro zdjęcia. dystansy juz mam 2,2 cm koła są na.równi z nadkolem ;) co do obniżenia to już obciera przez nasze drogi...co do tej siatki to już.taka niestety kupiłem... I chce to zmienić... Również z tyłu rejestracji nie ma w klapie bagażnika tylko w zderzaku.
Czyli widzisz ze dystans byl bez sensu calkowicie :) ? Masz mega wysoka koze i juz trze, pomysl jak jeszcze kogos zapakujesz do auta to dopiero bedzie. Przy takim ET jak teraz masz bez pochylen ( katów ) nie pojezdzisz , zaraz bedziesz tarl oponami i cos poniszczysz, jak nie opony to obdłubiesz sobie lakier z nadkoli i rdza wyjdzie jak na zawolanie . Podswumowujac : ja bym to przemyslal jeszcze
Hmm dojeżdżam do pracy tym autem (130km dziennie) tylko drzwi pasażera otwierają.się tylko wtedy jak sprzątam Wnętrze ;) właśnie myślałem żeby ściągnąć dystanse bo teraz mam problem z piasta( wymiana na nową ) musze przebić.wszystkie szpilki...
no bo szpilki przy takim dystansie to sie wymienia z tego co wiem. Moim zdaniem dystans bez sensu, wywal sprzedaj, a jak juz kup sobie eibach pro kit , diesel bardzo ladnie siada na tych sprezynkach, a wizualnie zyskasz o wiele wiecej niz tymi dystansami, ktore naprawde tutaj srednio sa potrzebne ( przy tej feldze i jej parametrach ) :)
panowie ...buda em2 auto obnizone -30 ..felga to 17 4x100 ET42 z opnona 195/40.....czy podejdzie z tym et do auta czy moga byc jakis problemy??????
Podejdzie i jeszcze zapas bedzie.
Czy felgi 17" , rozstaw 5x114,3 , ET35 , szerokość 8J bedą pasować do civica sport 1.6??
Dokladnie takie felgi zalozyl kolega/ klubowicz ep klubu do swojej epki
idealnie parametry sie pokrywaja i ET i szerokosc . Do tego mial sprezyny eibach sportline i niestety teraz rozkminia jakby tutaj podgiac delikatnie tyl bo przyciera wrednie na dziurach czy ogolnie jak zawias jakkolwiek pracuje. Opone ma o niskim profilu o dziwo bo 205/40/17 wiec nie dosc ze nie "wysoka" opona to jeszcze nawet lekki naciag sie tworzy, co powinno ( i tak robi ale za malo ) wplywac korzystnie na upchanie tego w nadkolu. Stad moja rada. Nie pchaj takiej felgi do tej budy, bo nawet nie planujac obnizenia wyrownasz felge na rowno z blotnikiem i bedzie napierdzielalo o blotnik i albo zniszczysz opone albo lakier na blotniku i bedzie rdzewiec albo bog wie co. Pomine , ze na tych sprezynach mimo , ze jest nizej to sie tworzy calkiem zauwazalny negatyw, ktory tak samo powinien pomoc to upchac ,ale jednak sie tak nie dzieje :)
Celuj w felge 17" 7J 35-40 ET
to 17x7.5J- ET42 tez prawdopobodnie bedą obcierać;/ a mam na oku w tych rozmiarach fajne felgi do kupienia.To te 8J szerokość felgi ma aż takie znaczenie?
no przecież to jest szerokość felgi, musi mieć znaczenie
1J=2,5 cm, a to nie mało
Dokladnie , szerokosc wplywa na ET jakby to w skrocie chciec opisac.
to 17x7.5J- ET42 Nie umiem CI powiedziec co w tym wypadku, moze sie okazac, ze wejda i przypasuja a moze sie okazac ze pare milimetrow braknie. Ludzie montuja felgi na luzie z 215 opona i 7,5 tylko musze odkopac jakie tam mieli ET, znajde to zeedytuje i moze wrzuce jakies foto
dobra panowie fela 17 et 35 szerokosc felgi 8 opona 215....civic coupe em2...da rade wszym zdanie wcisnac...wszystko cacy tylko troche te J8 szerokie:)..obnizenie auta -30...hmmm
Kolega Jabol mial takie u siebie fele troche z budy wystawaly ale opony mial 195/40 i podwiniete nadkola jak dobrze pamiętam
Lipaaa...moze byc ciasno z tego co pomierzylem..szkoda jak tylko cos ciekawego wpadnie to nie pasuje..ehhh...szukam dalej:)
Wysłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
Witamy w gronie szukajacych hehe Ja chory jestem na jedne ale 8, 25" i et 25 :/
Akurat najciekawsze felgi które znajduję mają szerokość po 8J;/ .Niestety też muszę szukać w wielkości 7J. Iljash jakbyś znalazł te ET w felgach 7,5J które pasują bym był wdzięczny.
A jeżeli chodzi o felgi 17x7J ET 40 to spokojnie mogę do nich założyć opony 225/45???
Za szerokie 205 idealnie, 215 ujdzie, ale o ile nie jeździsz ep3 to nie ma sensu do ep1/2 ładować czegokolwiek szerszego to
No mam EP2. Komplet 205/50 są średnio droższe o 4 stówki od 225/45. Przystanę chyba na 215/45 bo droższe są tylko srednio o 100zł od tych 225/45.
a 205/45/17 ktore sa najlepsze z wszystkich powyzszych sa naj naj drozsze jak juz tak stopniujemy :)
Zobacz jak siedzi auto na 205/50 ( na zdjeciach bo dla jednych balonowato juz a dla innych idealnie ) i ja bym takie kupil. Ewentualnie rozwazalbym pomiedzy 205/50 a 215/45 .
Ze wzgledu na koszt opon zdecyduje się na 215/45