PDA

Zobacz pełną wersję : Czym pomalować znaczek ?

kowal1608
10-03-14, 18:32
Mam problem ze znaczkiem TypeR z tyłu na klapie mianowicie z literki t i y delikatnie odprysnoł mi lakier i strasznie razi mnie to po oczach :P
czy możecie polecić czym najlepiej było by pomalować to , myślałem nad lakierem do paznokci ale spodziewam się że efekt będzie kiepski choć to dosłownie malutki kawałek na każdej z tych liter.

m1j4g1
10-03-14, 20:42
jedynie pomalować cały znaczek u lakiernika jeśli ma to być zrobione dobrze, bo koloru pewnie nie dobierzesz idealnie, chociaż nie wiem czy nie byłoby bardziej opłacalne kupienie nowego emblematu, ew zedrzyj cały lakier i wypoleruj plastik, za lakier do paznokci nawet się nie bierz bo zaraz odpadnie. Orientowałeś się wogule ile taki emblemat kosztuje?

kowal1608
10-03-14, 21:03
Co do ceny emblematu nie orientowałem się z tego względu że nie chce mi się go wymieniać i pasować go w idealnie to samo miejsce w którym powinien być , więc w takim wypadku prędzej dam do pomalowania cały znaczek i tyle żeby nie było widać że coś tam jest mazane.

m1j4g1
10-03-14, 21:19
kup nowy, stary przed demontażem oklej wokół na karoserii taśmą papierową zdemontuj stary i zamontuj nowy w to samo miejsce.

Fiffti50
15-03-14, 14:57
lepiej kupić nowy w ASO niż kombinować a tak przynajmniej nie będzie lipy żadnej co oryginał to oryginał

ceas
18-03-14, 19:35
A widzieliście ceny tych znaczków? Moim zdaniem - nie warto kupować

kowal1608
18-03-14, 23:32
No kupno nowego to wiadomo bylo by najlepsze pewnie rozwiazanie no ale wiaze sie to z kosztami znaczka ktory nie malo kosztuje pewnie w aso myslalem ze jest na to jakis dobrej jakosci patent no ale widze ze zostanie kupic drugi

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Camellia Racing
19-03-14, 00:03
A widzieliście ceny tych znaczków? Moim zdaniem - nie warto kupować
Zmień auto na golfa, będzie taniej :D

waeh
21-03-14, 15:01
Akurat oryginalne znaczki chyba dla każdej marki są drogie ;)

mixmix
02-04-14, 08:11
Spokojnie taką farbę można by spróbować dobrać w sklepie malarskim i pędzelkiem zaprawkowym coś się pobawić w tych okolicach. Nawet tak robili w "kup i zrób".