Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dziwne odgłosy z oparcia fotela kierowcy

masu80
10-03-14, 15:16
Witam,
od jakiegoś czasu zauważyłem, że w oparciu siedzenia podczas jazdy zwłaszcza przy skręcaniu lub jeździe na nierównościach coś "przeskakuje" jakby sprężyna lub jakaś struna, daje się to odczuć na plecach, coś jakby w konstrukcji oparcia fotela, czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem ???

KingKong
10-03-14, 16:05
Witam,
od jakiegoś czasu zauważyłem, że w oparciu siedzenia podczas jazdy zwłaszcza przy skręcaniu lub jeździe na nierównościach coś "przeskakuje" jakby sprężyna lub jakaś struna, daje się to odczuć na plecach, coś jakby w konstrukcji oparcia fotela, czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem ???

potwierdzam, jest, ale nie zwracam uwagi bo obecnie skupiam się na wkurzającym rezonowaniu jakiegoś plastiku w drzwiach z prawej strony :)

Marynarz1985
10-03-14, 19:21
U mnie jak najadę na dziurę z prawej strony to coś trzeszczy w bagażniku. Odgłos dochodzi z prawej strony. Trochę denerwujące ale już się przyzwyczaiłem. Chociaż jak któryś z kolegów miał podobny problem i go rozwiązał to chętnie skorzystam z rad. Próbowałem zaradzić problemowi, wszedłem do bagażnika dociskałem różne plastiki, a brat jeździł po dziurach lecz niestety nie zlokalizowałem przyczyny. Mogę jedynie powiedzieć, jakby kogoś denerwowały odgłosy drzwi na nierównościach, to pomaga posmarowanie uszczelek silikonem.

Jaroszy
11-03-14, 17:08
U mnie jak najadę na dziurę z prawej strony to coś trzeszczy w bagażniku. Odgłos dochodzi z prawej strony.
może to zestaw naprawczy? ogolnie kompresor jest zawiniety w folie bombelkowa ale może butelka stuka?

Marynarz1985
11-03-14, 20:54
może to zestaw naprawczy? ogolnie kompresor jest zawiniety w folie bombelkowa ale może butelka stuka?
Do testow wyjąłem wszystkie rzeczy z bagaznika nawet te ukryte w schowkach i dalej skrzypi.

mariomaniek
08-01-20, 17:26
Witam,

Czy udało się zlokalizować przyczynę odgłosu i przemieszczenia. U mnie występuje identyczna sytuacja i nie wiem jak się do tego zabrać.

Borus
08-01-20, 22:39
sposób sprawdzenia i naprawy w poniższym filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=X3dwi8m-9M8

pozdrawiam