Zobacz pełną wersję : jaka skrzynia??
Blondyn988
27-04-08, 20:22
Mam tak do 600zl do dyspozyji ktore moge przeznaczyć na wzmacniacz i skrzynie do Hani!
Wiec zwracam sie z prośba -polećcie mi jakis dobry zestawik
Najlepiej skrzynia typu BR i stawial bym na JBL ,chyba ze ktos zna inne dobre firmy!
A muzyki głównie dyskotekowej słucham
Jeżeli słuchasz głownie dyskotekowej to nie lepsza byłaby dla ciebie skrzynia zamknięta ??
Blondyn988
27-04-08, 21:00
http://www.allegro.pl/item352492143_zestawaktywny_jbl_1204_wzmacniacz100 0w_wroclaw.html
co powiecie o tym zestawie??
[ Dodano: Nie 27 Kwi, 2008 ]
lub http://www.allegro.pl/item348474336_bass_pack_jbl_1204b_magnat_ultra_200 0_bonus_jbl.html
chociaz poza wzmacniaczem niewiem czym różnia sie te skrzynie nielicząc wyglądu
za 600 niestety nie wezmę odpowiedzialności za dobór sprzętu, ale JBL to w tej cenie nadaje się do łupania pod marną dyskoteką...
o magnacie zapomnij. Usłyszysz na nim to, czego nawet nie planowali realizatorzy dźwięku ;)
A może coś takiego:
link (http://www.allegro.pl/item352491219_zestawaktywny_jbl_gt5_1204br_wzmacn1 100w_wroclaw.html)
Niestety nie wiem jak gra
zapomnij o takich wynalazkach ... to poprostu nie gra :) polecam ci kupic dobrego suba najlepiej 10" np. earthquake db10 i do tego np. carpower (z tym wzmakiem zagra srednio - ma za malo filtrow i jest prostym piecykiem) chyba ze mozesz przeznacyzc troszke wiecej kasy to mozna juz wtedy zlozyc całkiem sympatyczny zestaw :aloha:
To wszystko ladnie wyglada... tez kiedys bylem osrany tuba blaupunkta.
Szukaj glosnika Lanzar MAX PRO i do tego jakiejs niezaduzej skrzynki z BR - zagra tak jak chcesz czyli szybko i dosc gleboko. Slyszalem ze wzmacniaki :) carpower sa dobre. Ja mam PEIYING ten najwiekszy metalowy zapomnaielm modelu i zmostkowany do tego glosnika gra na 1/2 mocy, do niego musialem zalozyc kondensator bo swiatla mi przygasaly.
To taki wniosek z tego, że JBL za 450 zł zagra trochę lepiej od Blaupunkta za 200 zł ?? Naprawdę za te pieniądze gotowe skrzynie to porażka ??
Najlepiej skrzynia typu BR
ciekawi mnie dlaczego akurat BR?
Naprawdę za te pieniądze gotowe skrzynie to porażka
za te pieniadze to mozna poszukac lepszego glosnika i specjalnie pod niego wyliczyc skrzynie.
A najlepiej posluchac samemu tego co chcialoby sie kupic. Kiedys nie mialem prownania i bylem zdumiony jak gra glosnik no name w jakiejsc skrzyni...Potem byl blaupunkt bylo gleboko, ale dudniaca a jak glosniej to przeciagalo, teraz mam lanzara max pro 12 i czuje bas na wlasnej skorze <- doszedlem do tego co chcialem, mam jeszcze 1/2 rezerwy na wzmacniaczu, moznaby jeszcze pokombinowac ze skrzynia, bo nie jest obliczona pod niego.
Najwazniejsze ze bas jest szybki, gleboki i czysty.
ja mam earthquake db12 i w testach wychodzi duzo lepiej od lanzara :) gdybys był zaintsresowany to wlasnie mam na sprzedaz razem ze skrzynia
Blondyn988
01-05-08, 00:29
wiec szukac czegos w tym stylu:
http://www.allegro.pl/item351463424_lanzar_maxpro_124_potworny_bass_1600 _watt_gratis.html
lub
http://www.allegro.pl/item352202829_lanzar_max_12_w_mdf_24m_gw_kurier_gr atis_wypas.html
[ Dodano: Czw 01 Maj, 2008 ]
a słyszał ktoś o głośnikach sióux czy jakos tak??Bo znajomy ma skrzynie z tym głosnikiem i powiem szczerze ,ze ładnie mu gra.a co do BR ,to sprawa stoi tak ,ze juz rok mam w Hani Band-Pass bo lubialem niskie czestotliwosci do czasu az mi sie samochód zaczął "rozkrecac" i gdy zrobie głośniej muzyczke to juz niesłuchac basu tylko jak mi wszystko zaczyna drżeć. I teraz chce spróbowac z BR
nie ....
szukac czegos w tym stylu!
http://www.allegro.pl/item355230645_earthquake_db_12_12_30cm_darmowa_wys ylka_.html
Blondyn988
01-05-08, 01:10
a słyszał ktoś o głośnikach sióux czy jakos tak??Bo znajomy ma skrzynie z tym głosnikiem i powiem szczerze ,ze ładnie mu gra.a co do BR ,to sprawa stoi tak ,ze juz rok mam w Hani Band-Pass bo lubialem niskie czestotliwosci do czasu az mi sie samochód zaczął "rozkrecac" i gdy zrobie głośniej muzyczke to juz niesłuchac basu tylko jak mi wszystko zaczyna drżeć. I teraz chce spróbowac z BR
[ Dodano: Czw 01 Maj, 2008 ]
ale to jest do zabudowy,a ja szukam gotowej skrzyni
Blondyn988,
a dlaczego nie zamknieta?
jesli potrzebujesz juz calosci to wlasnie mam taka skrzynie na sprzedaz z subem :)
Blondyn988
01-05-08, 15:10
tak szczerze to niemam konkretnego powodu dlaczego akurat BR,tak mi sie jakos ubzdurało i sie tego trzymam. Chyba ze ma ktos jakies argumenty za tym zebym skusił sie na zamknieta skrzynie!W tej chwili rozgladam sie miedzy dwoma firmami : JBL i Lanzar
muzyki głównie dyskotekowej słucham
dlatego ze słuchasz takiej muzyki powinienes zrezygnowac z BR na rzecz zamknietej. skrzynia zamknieta gra kulturalniej niz BR, ciszej ale o wiele ładniej. zwłaszcza słychac to przy szybszych bitach. poza tym ma łagodniejszy spadek cha-ki niz BR wiec moze sie okazac ze zagra nizszym basem w aucie niz BR.
W tej chwili rozgladam sie miedzy dwoma firmami : JBL i Lanzar
dorzuc do tego Powerbass'a
ale ty jestes uparty ... to po co sie pytasz jakiej firmy kupic suba jak masz tylko 2 opcje do wyboru ... jedno i drugie to jest niska klasa ... co wybierzesz to podobnie zagra . Chyba ze sie zdecydujesz na jakas inna firme
Blondyn988
02-05-08, 16:42
Bo jak narazie to tylko te dwie firmy mnie przekonuja,bo słyszalem juz duzo kiedys pozytywów o nich,a jeśli mam kupic firmy nieznanej mi to musi mnie ktos do niej przekonac
tomekpoznan
02-05-08, 16:50
ja moge polecic ci taka skrzynie http://allegro.pl/item353830945_jbl_gto_1204bp_wysylka_gratis_kielce _.html
w poznaniu jest hurtowania gdzie sprzedaja detalicznie w cenie 550zl. sam taka posiadam i jestem mega zadowolony
zobacz jakie ma pasmo earthquake :) pasmo przenoszenia 25 Hz - 2,5 kHz
JBL ma 35Hz - 1,5 kHz
Sama wartosci mowia za siebie
Kolego to nie marka gra;) Blaupunktem czy JBL'em to można na wsi pograć pod remiza;) Uwierz mi że używanego Earthquake'a DB12 w skrzyni można kupić na alledrogo za ok 250-300zł, do tego wzmacniacz Sony z serii XM i masz naprawdę bardzo dobry sprzęt:)
emilopez, blondyn musi koniecznie kupic JBL albo Lanzara wiec raczej nasze namawianie nic nie da:) ale nie przekona sie dopuki nie usłyszy porownania lub chociazby samego earthquake jak gra. Niestety ale taka firma jak JBL niestety jest przereklamowana ! poza tym jest tego multum - Dobre Firmy CA sa mało znane - w koncu i tak kupi je osoba ktora chce miec porzadny sprzet ;)
Blondyn988
03-05-08, 23:27
w takim razie jaka skrzynie earhthquake i jaki wzmacniacz do tego mi polecicie??Jednak tak do 750zł max
[ Dodano: Sob 03 Maj, 2008 ]
każdy z was który ma earthquake jest zbyt daleko odemnie ,zebym mógł podjechać i sobie posłuchać jak one w hani grają
[ Dodano: Nie 04 Maj, 2008 ]
a czy z tej firmy earthquake można kupić nowe gotowe skrzynie??Bo na allegro same używki.Bo sam napewno niepodjołbym sie zbudowania takiej skrzyni.
tomekpoznan
04-05-08, 19:47
jesli bywasz w poznaniu to moge ci pokazac jak gra glosnik w orginalnej skrzynce jbl
Blondyn988, ile razy mam ci powtazac ze ja mam 3 miesiecznego suba na sprzedaz ze skrzynia :) oczywiscie na 2 letniej gwarancji
Blondyn988
04-05-08, 21:16
a ile sie cenisz za ta skrzynie??I to sama skrzynia,czy jakis piecyk tez masz na handel??
napisz na gg to porozmawiamy - to nie jest dział o tematyce sprzedazy ;)
Niestety nie mam juz piecyka