Zobacz pełną wersję : TRI-Y HEADER Hytech Style 4-2-1
Szukajac caly czas czegos odpowiedniego dla siebie wpadlem na ten wlasnie kolektor, jeden ziomek z UK forum napisal mi tak :
Its a 4-2-1, but its designed like a 4-1, so u get both the gains of a 4-1 and a 4-2-1, got one on my civic, and the power gains are truely amazing !! They are suppost to be even better than Toda!!
Ktos moze potweirdzic takowe stwierdzenie ?!
Podsuniety link z hondatechu:
http://www.honda-tech.com/zerothread?id=2102570
Zarowno cena jak i wyglad oraz wykresy wygladaja zachecajaco ...
Co powiecie ?!
kiedys rozwazalem takie rozwiazanie(nie ten konkretny kolektora ale sam pomysl, teoretycznie powinno byc to dobre rozwiazanie). Wykonanie wyglada solidnie ale mam kilka "ale":
nie jestem pewien czy sie miesci bez problemu(troche tego tam jest, czy aby nie bedize za bardzo upchane a co gorsza czy nie bedize zawadzac?)
gdyby to byo takie dobre rozwiazanie mysle ze byloby juz dawno stosowane...(niby mogli to odkryc dopiero niedawno ale raczej watpliwe skoro taki laik jak ja wpada na cos takiego sam to tym bardziej madre glowy od takich rzeczy:) )
mysle jednak ze raczej nic taki kolektor nie popsuje a i tak w samochodzie osobowym do codziennej jazdy tak naprawde nie ma to wiekszego znaczenia...
mam taki kolektor, jest naprawde dobrze wykonany, jedynym problemem to trzeba przesunac miejsce na sonde lambda na koncowa czesc kolektora, tak pozatym wszystko bardzo dobrze pasuje, a co do osiagow jest gdzies temat w tym dziale jak jeden ziom wystroil na tym kolektorze b16a2 i wynik byl bardzo dobry ;)
A jak nisko wisi ten Hytech pod silnikiem ?? Nie wystaje czy raczej na niskim zawieszeniu studzienki trzeba szerokim łukiem mijać ??
rem36 też ma taki, zawieszony jest wyżej niż DC czy DC style czy też chińskie wynalazki
nie wiem jak ze studzienkami, jak założysz do jakiejś terenówki to możesz śmiało jeździć ;) ,
a jak do cifa to ja bym unikał dla zasady
jeden zółty itr ma takowy i przyrosty były 12 rumaków i 6 Nm bez poprawek ecu
za ta kase jest to chyba najlepszy wybór
pozdro
łukasz
Temat o tym kolektorze na Hondatechu ma 25 stron przeczytalem wiekszosc, i nic tylko masa zadowolonych ludzi ...
Temat o tym kolektorze na Hondatechu ma 25 stron przeczytalem wiekszosc, i nic tylko masa zadowolonych ludzi ...
tak naprawde nie ma tam konkretnych odpowiedzi co i jak z przyrostem oraz trwaloscia. Sa tylko posty typu:"przyszedl szybko sprawnie, wielkie dzieki, ladnie sie prezentuje..."
na innym amerykanskim forum znalazlem temat kogos kto chce kupic taki uzywany, sa foty i na nich kolektor wyglada jak zlom(dziwnie pogiety). radzilbym sie dobrze zastanowic i moze skontaktowac z kims kto go uzywa dluzszy okres, poza tym cena wcale nie powala...
Też to oblukałem. Ja bym wzioł go na twoim miejscu. 2 lata na 100% wytrzyma Nawet jak by rdzewiec zaczoł.
Przynajmniej byś mógł dostarczyc danych z 1 reki :)
mam civica zglebionego na -60mm i jak narazie jest cisza, zadnych zadrapan ;) nie ma tragedii chlopaki :d a Szczecinskie drogi pozostawiaja wiele do zyczenia :/
Mój 4-1 juz doznał zadrapania na czole o próg zwalniający ale mam tylko -30. Jebańca widac nie było :/.