PDA

Zobacz pełną wersję : EM2 zmiana glosnikow tylnich

adam6x9
09-03-14, 13:12
Witam. zmieniałem w mojej em2 głośniki w tylnej półce z oryginalnych na trochę większe jbl. problem polega na tym ze nowe głośniki mają większe magnesy i nie mieszczą się nad sprężynami trzymającymi klapę bagażnika. Zdjąłem te sprężyny ale teraz bagażnik sie sam zamyka. Jak rozwiązać ten problem? Czy mozna gdzies kupić takie sprężyny które będą pasowały czy moze próbować powyginać te stare?

Genax
09-03-14, 16:07
Kupić głośniki rozmiarem pasujące do półki. Ewentualnie możesz dać jakieś dystanse jeśli wejdą. Nie wiem o ile Ci wystają i czy wtedy osłonka głośnika wejdzie. Jeśli pytasz o sprężynki to zapomnij bo do EM-ek mało jest bajerów :)

adam6x9
10-03-14, 20:35
glosniki pasuja tylko srednica magnesu jest troche większa. dzieki za pomoc. jeszcze poszukam po innych forach moze ktos tez mial taki problem

Paprala90
12-03-14, 22:39
glosniki pasuja tylko srednica magnesu jest troche większa. dzieki za pomoc. jeszcze poszukam po innych forach moze ktos tez mial taki problem

W Hondach generalnie jest ten problem że mają płytkie otwory głośnikowe... Dystansami tego nie rozwiążesz, tylko zmieniając głośniki na takie z mniejszym magnesem lub chociaż niższym.
Ja u siebie wrzuciłem Excursion SX-692 i grają całkiem dobrze jak na swoją cenę :)