Zobacz pełną wersję : Soczewkowe lampy do 5d przedlift, co o tym myślicie?
Mam do kupna soczewkowe lampy z dwóch żródeł ale nie wiem jak to bedzie wygladać i czy w ogole bedzie pasowac??
Jak masz do kupienia coś takiego jak ma smerfik1822 w swoim aucie, to ja bym się nawet nie zastanawiał ;) bo wygląda *****iście .
dragon_mk1
09-03-14, 14:15
Ja posiadałem lampy soczewkowe i mogę powiedzieć że wygląd super i jazda na xenonach w soczewce to też bajka. Niestety pozostaje problem homologacji tak więc radzę przemyśleć żeby nie było tak jak w moim przypadku że wydałem w ciul kasy przejeździłem z 50 km i podczas pierwszej kontroli był problem i dowód by poleciał.
i własnie tu sie zaczyna problem. założyć można szybko i jeszcze szybciej je sciagac.
vnv_nation
09-03-14, 19:40
Sciagac nie będziesz musial, jak nie będziesz do tego ksenonow pakowac to nikt się nie doczepi. A czy to będzie dobrze wygladac to się zapytaj sam siebie. To twoje auto i ma tobie się podobać a nie innym.
Jaki jest sens zakładania tego samego tematu co 3 miesiące? Było już tu pisane o tym bardzo obszernie i warto znaleźć tamte tematy i przenieść tam dyskusję.
kolego @mateyko soczewkowe lampy do 5d są niezwykłą rzadkością więc może podpowiesz nam skąd je możesz mieć i w jakiej cenie?
dragon_mk1
11-03-14, 18:18
Sciagac nie będziesz musial, jak nie będziesz do tego ksenonow pakowac to nikt się nie doczepi. A czy to będzie dobrze wygladac to się zapytaj sam siebie. To twoje auto i ma tobie się podobać a nie innym.
No zależy jakie są soczewki :) Ja miałem soczewki pod d2s więc nic innego oprócz ksenonów nie dało rady włożyć no chyba że w grę wchodzą kombinacje na patenty (nie jestem zwolennikiem takich czarów) bo niestety ani to nie ma wyglądu ani nie oświetla drogi tak jak potrzeba.
Po pierwsze nie ma problemu jeżeli lampa wygląda w miarę seryjnie - pozostawione chromy, chromowana osłona, barwa żarnika 43000K.
Dragon_mk1 u Ciebie cała lampa była czarna, co raczej sugerowało że nie jest to produkt seryjne
http://hidretrofit.pl/wp-content/uploads/2014/01/IMG_8836.jpg
Mam klienta z Poznania, który na swoich lampach w jeździ bezproblemowo od 2011 roku, a tak wyglądają:
http://www.hidretrofit.pl/lampy/c6g5d2.jpg
dragon_mk1
12-03-14, 18:34
Powiem Ci że w moim przypadku to nawet nie patrzył na lampę z bliska. Był wieczór, ja ruszałem z parkingu i walnąłem im nowym 6000K xenonem w bok auta a wiadomo że nowy xenon trochę inaczej świeci niż ten który już kilkanaście godz poświeciał. U nas w okolicy jest trochę hond takich jak moja tylko że seryjnych to wiedzą jak powinno to wyglądać. A po drugie w moim przypadku to było szukanie dziury w całym na siłę bo niby pierwszą rzeczą o którą się czepili to była naklejka na dole szyby która miała mi niby ograniczać widoczność i na koniec mi powiedział że jak mam homologacje na lampy to tak mogę jeździć tylko następnym razem skontrolują mi barwę światła więc od razu wiadomo co im wadziło. Trafiłem na takiego gościa który się czepiał i tyle, u nas mała gmina więc jest duże prawdopodobieństwo że się trafi na tych samych gości dlatego lampy sprzedałem ale tak jak w Poznaniu to to prawdopodobieństwo automatycznie maleje bo duże miasto, większy ruch itd.