Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Philips Bluevision

lukas182
26-04-08, 16:11
Planuje kupić H3 Philipsa Bluevision - niby ksenon efekt, ale miał to ktoś, czy to sprawdzone czy raczej o dupę rozbić?

ziomal007
26-04-08, 16:16
Ja tam kesenona w tym nie widzę , mam H4 filipsa i jedynie co to w miarę białe światło dają i świecą jakoś tam w miarę :)

wizardPl
26-04-08, 16:18
Ja mam je teraz swieca fajnie bialym swiatlem, pod warunkie mze masz czyste i nie zzolkniete lampy. Swiatlo jest rownomierne nie prazkowane jak np w GT150. W GT150 barwa swiatla jest troche inna i sa tak jakby obszary swiecenia, jest szerszy promien swiatla na bok. Ogolnie to jestem zadowolony ale ksenon efekt to sciema :)

zeus
26-04-08, 18:12
Ja nigdy wiecej nie kupie Philipsa kupilem w marcu 07r i w sierpniu 07 spalily sie mijania obie :/ szkoda mi tylko bylo 1XX zl Swojej dziewczynie kupilem jakies zarowki blu w hipermarkecie i byly o niebo lepsze moge zrobic foto jak wygladaja (wiele osob mnie pytalo ile dalem za xenon ;) ) sa tanie i solidne widocznosc duzo lepsza aktualnie jedna mi sie spalila i z pewnoscia kupie drugi zestaw a nawet dwa bo i do hondki ;)

muzammil
26-04-08, 23:36
mialem jakies Philipsy poprzedni(cos niby +60% -cos takiego) gowno maksymalne:D nie swiecily nic. teraz smiagam na ZOLTYCH Osram i jest rewelacja,swieca niebo lepiej,bardzo szeroko na boki oraz daleko, co ciekawe znacznie lepiej sa widoczne elementy odblaskowe(jak znaki drogowe, rejestracje czy kamizelki odblaskowe).polecam!

RobertSz1981
27-04-08, 00:21
Wczesniej mialem Philipsy Bluevision i roznica miedzy nimi a seryjnymi zarowkami w nowym fiacie panda byla znaczaca.
Swiatlo bielsze i szerzej swiecilo.
W Hani wymienilem na Philips +80% i faktycznie swieca mocniej niz zwykle zarowki.
Nastepnym razem gdybym mial kupowac to wolalbym kupic Tungsramy za 1/3 ceny Philipsow a roznica praktycznie zadna a wrecz na korzysc tanszych zarowek :)

zeus
27-04-08, 01:41
zrobie foto tych zarowek co swojej kobiecie zalozylem akurat przez spalenie jednej zarowki jest widoczna roznica w wygladzie lampy z ta zarowa, spisze rowniez nazwe zarowki, a aktualnie w hani mam zarowke teczowa ktorej nie polecem ze wzgledu na brak odroznienia swiatla a cienia

Lord_ZED
27-04-08, 03:46
Philips Bluevision 2 lata i dalej świecą u mnie. Jestem zadowolony ale to chyba tylko ja widze :P

piotrek15
27-04-08, 10:50
Ja też posiadam Bluevision i także jestem zadowolony, bardzo fajnie swiecą a w szczególności na soczewce,

Kosciech
27-04-08, 22:00
Ja też miałem ponad rok bluevision'y w solce i byłem bardzo zadowolony ale zmieniłem na bi-xenon i to już inna bajka. Generalnie Bluevision'y dają fajne światło, dobrze widać znaki itp.

ppm702
27-04-08, 22:15
dobre żarówki, ale:

1. zysk światła uzyskiwany jest przez cieńszy drut żarowy
2. co przy utwardzonym zawiasie przekłada się na ich krótszą żywotność i szybsze "utrzęsienie się"
3. do EJ9 to raczej H4...

lukas182
27-04-08, 23:04
3. do EJ9 to raczej H4...
Ziom...bez przesady przecież wiem na czym jeżdżę :d U siebie mam założone Philipsy X-treme Power i jestem bardzo zadowolony...oczywiście nie ma białej poświaty czy tam czegoś, ale świecą dużo mocniej niż zwykłe żarówki. H3 to akurat nie dla mnie...ale przy okazji chciałem się dowiedzieć jak wygląda ten zenon efekt :) I czy warto w razie przepalenia się moich zamienić je na BlueVision czy po prostu kupić drugi komplet tych Xtreme Power

Cubus
28-04-08, 11:41
Ja też miałem ponad rok bluevision'y w solce i byłem bardzo zadowolony ale zmieniłem na bi-xenon i to już inna bajka. Generalnie Bluevision'y dają fajne światło, dobrze widać znaki itp.

Jak Ci się spisują xenony w solce? Zmieniałeś klosze czy masz w seryjnych? Jak wygląda sprawa z oślepianiem innych?

Kosciech
28-04-08, 23:11

Jak Ci się spisują xenony w solce? Zmieniałeś klosze czy masz w seryjnych? Jak wygląda sprawa z oślepianiem innych?

Od ponad pół roku miałem te xenonki w seryjnych lampach, problemu z oślepianiem nie ma jeśli nie masz ustawionych lamp gdzieś w kosmos :D, osobiście nie zdażyło mi się, żeby ktokolwiek kogo mijałem mignął mi światłami, że go oślepiam. Przez policje też byłem zatrzymywany wielokrotnie i nigdy nie było tematu. Oczywiście nie jest to oryginał, szkło w lampie nie jest gładkie i troche rozprasza światło i nie ma aż tak wyraźnej granicy światła i cienia, ale ogólnie mega *****iaszczo świecą. Teraz zmieniłem lampy z przodu na ebay'owe z gładkim szkłem i wogóle jestem w szoku jak to ładnie świeci. Na razie nie testowałem na drodze bo fura czeka na lakiernika.