Zobacz pełną wersję : Narzedzia diagnostyczne
Witam , mam pytanie jakie polecacie komputery do diagnostyki samochodowej ? Czy te z allegro po 800 zl do czegos sie nadaja ?
800zł? W ej6 zwierasz 2 piny i odczytujesz błędy. Niestety w twoim aucie nie ma złącza OBDII dlatego nie masz co liczyć na podłączenie komputera chyba, że zrobiłeś swapa i masz całą wiązkę wymienioną. Tak na przyszłość to wystarczy ci interfejs ELM 327, który można podłączyć przez laptopa, androida czy tableta lecz trzeba mieć aplikację Torque.
Witam , mam pytanie jakie polecacie komputery do diagnostyki samochodowej ? Czy te z allegro po 800 zl do czegos sie nadaja ?
lol poczytaj o auto diagnostyce w manualu tyle ci starczy
lol
Sensowna odpowiedź na temat :D
mam pytanie jakie polecacie komputery do diagnostyki samochodowej ? Czy te z allegro po 800 zl do czegos sie nadaja ?
Nie wiem jaki masz komputer diagnostyczny na myśli, ja mam auto boss v30, oprócz unormowanego gniazda OBD16, posiada wiele wtyczek do samochodów jeszcze przed ustaleniem standardu OBD16, i jest tam między innymi wtyczka honda 3pin...
Sprzęt taki posiada o wiele większe pole do popisu, niż samodiagnostyka... można monitorować parametry na bieżąco, podglądać wykresy oscyloskopowe, czy uruchamiać pewne urządzenia, z poziomu sterownika...
polecam autocom'a, ma dużo funkcji i ogarnia dużo samochodów.
Tak na przyszłość to wystarczy ci interfejs ELM 327
i działa Ci to w civicu?
ja mam auto boss v30
j.w.?
polecam autocom'a
j.w.2? ;)
i działa Ci to w civicu?
Dlaczego miałoby nie działać? :) Napisałem mu, że na przyszłość może zakupić taki interfejs jeśli będzie miał inne auto ze złączem OBD II. U siebie w EM-ce mam złącze obd II więc u mnie działa bez problemu :)
Genax nie zauważyłem, że masz VIIgen ;) niestety w VIgen to jużnie takie proste ;)
Też nad tym ubolewałem posiadając VI gen :D