PDA

Zobacz pełną wersję : Doradźcie co wsadzić...??

[H] Dylu [H]
25-04-08, 14:09
Sprawa ma się tak...jest sobie zdrowiutkie D14A3, które obecnie wypluło 110HP

W ubiegłym tygodniu zrobiony został dolot, wydech i założony kolektor 4-2-1. Poszło parę pln więc chciałbym aby to zostało, co najwyżej dolot bym skrócił i przerobił pod inna przepustnicę, kolektor i wydech chcę aby pasowały do nowego serducha.

I teraz pytanie.

Na co swapować ?? chciałbym osiągnąć moc rzędu 160-170KM z tym kolektorem, wydechem i dolotem, chciałbym aby silnik był rozwojowy (być może jakaś pompka w przyszłości) i przede wszystkim aby nie sprawił komplikacji przy swapie, chciałbym w miarę możliwości uniknąć w największym stopniu w jakim to możliwe przeróbki mocowań.

Oczywiście chciałbym również wymienić półosie i zrobić swap hamulców...najlepiej jak by również to pasowało na zasadzie zdjąć stare założyć nowe i odjazd :)

Doradźcie czego szukać. Tylko mam prośbę, niezbyt biegle władam jeszcze oznaczeniami silników, także łatwiej jak byście podpowiadali podając model auta, pojemność i moc polecanego silnika.

No i sprawa chyba najważniejsza...koszty. Czy z budżetem 5-6k pln mam w ogóle o czym myśleć ??

Będę wdzięczny za każdą radę.
Pozdrawiam
Dylu

skolopendra
25-04-08, 18:38
Dylu [H]]Czy z budżetem 5-6k pln mam w ogóle o czym myśleć

http://www.allegro.pl/search.php?string=honda+swap&country=1

sadam
25-04-08, 19:56
albo d16+kompresor chodz ciezko z taka kasa

BurnOuT
26-04-08, 11:33
Jak na mój gust to trochę późno się zdecydowałeś na poważne mody... (szkoda kasy włożonej w 1.4)

[H] Dylu [H]
27-04-08, 11:53
Jak na mój gust to trochę późno się zdecydowałeś na poważne mody... (szkoda kasy włożonej w 1.4)
dlatego chce kupić silnik, do którego będzie pasował kolektor a co za tym idzie i wydech, a przerobić dolot do poziomego zamontowania nie jest trudno.

BurnOuT
27-04-08, 12:07
Tylko że od ~150KM to by się przydało już 2,25"...

Pati
27-04-08, 12:28
trza bylo swapować zanim cokolwiek ruszyłeś przy ślepozaułkowym D14...
za 6k kupisz kompletne B16A2 na swapa. sprzedajesz swoje D14 i masz na przekładkę.

[H] Dylu [H]
27-04-08, 15:23
Tylko że od ~150KM to by się przydało już 2,25"...

170KM silniki latają na 2" z powodzeniem, wg pana z EL-TECa