Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : centralny zamek

sienias
25-04-08, 14:01
Montuję centralny zamek na allegrowych siłownikach. Od strony pasażera wszystko jest ok i działą jak trzeba, ale od strony kierowcy jest problem. NIe wiem właśnie czy tylko jak tak mam czy tak już jest. Chodzi o to, że drzwi od kierowcy nie da się zamknąć tym rygielkiem od środka, a jak wiadomo do tego cięgna montuje się właśnie siłownik. Drzwi mogę zamykać i otwierać tylko kluczykiem. Też tak macie, czy po prostu mam coś uszkodzone w tej wkładce co zatrzaskuja drzwi do karoserii? Mam z tym problem i proszę o pomoc. Będę wdzięczny...

BialyS
25-04-08, 16:41
na zamkniętych rygielek powinien działać. Na otwartych się blokować

sienias
25-04-08, 22:37
czyli raczej coś a tą wkładką nie tak?

Kosciech
26-04-08, 00:14
Było już wiele razy na ten temat. Sam zamek może ciężko chodzić i trzeba olejem przesmarować i wtedy cięgno zacznie śmigać. Sama wkładka zamka nie ma nic do rzeczy. No i jest tak jak napisał BialyS, na otwartych drzwiach nie przesuniesz cięgna, trzeba najpierw zamek zatrzasnąć lub drzwi zamknąć.

sienias
26-04-08, 08:56
no wiem, że wkłądka zamka jest ok, ale chodzi mi o ten mechanizm, który jest w czole drzwi i zatrzaskuje je to reszty puszki...
Ale dzięki za odpowiedzi, to mnie upewniło w tym, że muszęto ustrojstwo wytargać, a już wiem, że to nie jest proste...