Zobacz pełną wersję : Panewki w d14a4
Witam mam pytanie jakie są objawy zużytych panewek bo rano jak odpalam to mi tak jak by cos stukało ale na zewnątrz tego nie słychac w środku podczas jazdy przez pierwsze pare km jak sie rozgrzeje to juz jest ok przysłuchiwałem sie i niewiem co to moze byc słychac tak jak by z pokrywy zaworów ale niewiem czy to tak nie słychac z dołu silnika autko chodzi dobrze oleju nie bierze przy odcince 7300 oczywisce jak juz dobrze sie rozgrzał nic niepokojącego nie słychac z pod maski i wie moze ktos ile seryjne panewki wytrzymują w hondach kilometrów?
Witam. Sprawdz luz zaworowy. Jak silnik rano jest zimny to przewaznie slychac takie klepanie. Jak sie nagrzeje to przestaje. Mialem tak w kilku autach, ale tam wymienialo sie popychacze i problem znikal. Pozdrawiam
No włąsnie to jest takie klepanie wiesz moze ile kosztują takie popychacze ? i ile ewntualnie trzeba ich wymienic i jakiej firmy czy dostane dobrej jakosc w kazdym sklepie z czesciami ?
W tych silnikach nie ma popychaczy. Trzeba wziasc szczelinomierz i samemu wyregulowac lub u mechanika.
czy ten odglos przypomina klekot diesla ?
przy odcince 7300
to ten silnik sie tak wysoko kreci ?
to ten silnik sie tak wysoko kreci ?
Tak wskazówka idze grubo ponad 7 tys przynajmiej tak jest umnie :)
Niemal każda Honda klepie rano jak TDI,
niezwracaj na to uwagi - regulacja zaworów pomaga na jakieś 500 km
to o czym ten tamat jest w koncu??????
- o luzie zaworowym i klekotaniu??
- o panewkach??
- czy o popychaczach których nie ma silniku hondy???
zmiecnie tytuł i określcie sie o co i jak bo będę musiał kasowac.