Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z elektryka d16z6 wawa

szymanowczyk
24-04-08, 18:51
witam

Wymienilem swap d15b2 na d16z6 no i teraz mam mały problem niby wszystko jest podlaczone, ale non stop swieci mi sie kontrolka od wtryskow.

cos tam mi sie wyjasniło bylem wlasnie w JHM i mistrz Rem :) zbadał pojazd i problem z elektryka przy kolektorze dolotowym, sonda i cos tam z tst jakos tak dobrze nie pamietam
potrzeboje dobrego elektryka z wawy ktory by mi sprawdzil co jest nie tak naprawił i ustawił. ale przed dłudim weekendem bo po weekendze ustawilem sie z Remo

prekladka byla z silnika d15b2 na d16z6

silnik byl z anglika wiazka silnikowa byla przerabiana zas kabinowa byla od naszej z6 nie angielskiej !!

jak cos wiecie dajcie info

pozdro

Lcfr
24-04-08, 18:59
a która to jest kontrolka "od wtrysków"?

skolopendra
24-04-08, 19:22
pewnie ma na mysli czek :speszony:

olovski
24-04-08, 19:24
i pewnie kod bledu 43 uklad paliwa lub obwod norma w d16z6 mam u siebie i tez nie moge usunac zrob samodiagnostyke jaki kod wywala

szymanowczyk
24-04-08, 20:14
zólta kontrolka ;/

wiecie moze gdzie w wawie moga zrobic mi diagnostyke i poustawiac wszystka jak nalezy?

Sławek
24-04-08, 20:35
Sam sobie zrób samodiagnostykę, po co masz płacić.

[ Dodano: Czw 24 Kwi, 2008 ]
Tu masz opisane co i jak :dalej: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=17467 :dalej: http://www.hondapl.org/samodiagnostyka/samodiagnostyka.html
A u góry jest wyszukiwarka, możesz wyszukać co cię interesuje. :)

szymanowczyk
25-04-08, 20:20
cos tam mi sie wyjasniło bylem wlasnie w JHM i mistrz Rem zbadał pojazd i problem z elektryka przy kolektorze dolotowym, sonda i cos tam z tst jakos tak dobrze nie pamietam
potrzeboje dobrego elektryka z wawy ktory by mi sprawdzil co jest nie tak naprawił i ustawił. ale przed dłudim weekendem bo po weekendze ustawilem sie z Remo

prekladka byla z silnika d15b2 na d16z6

silnik byl z anglika wiazka silnikowa byla przerabiana zas kabinowa byla od naszej z6 nie angielskiej

jak cos wiecie dajcie info

pozdro

skolopendra
25-04-08, 20:23
potrzeboje dobrego elektryka z wawy ktory by mi sprawdzil co jest nie tak naprawił i ustawił. ale przed dłudim weekendem bo po

takie rzeczy to na regionalnym :bicie: