Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy podejda takie felgi i opony?

marcinn07
03-03-14, 17:02
WItam wszystkich !

Mam takie pytanko do Was bo nie mogę znaleźć odpowiedzi...

Czy felga 7,5j x 18h2 z oponą 235/40/zr18 zmieści się w civicu ep4? Tzn. czy nie będzie tarło o nadkola na seryjnym zawiasie? Jak to by się sprawdziło ze sprężynami eibach pro kit + seria amory?

Pozdrawiam

DRIVERRS
03-03-14, 17:33
Jakie ET tej felgi ? Kapcie za szerokie

marcinn07
03-03-14, 17:47
Et35

iljash
03-03-14, 18:16
Moim zdaniem nie wejdzie , do tego popieram, ze opona za szeroka do 7,5J . Powinienes 215/225 zakladac, nie , ze 235 nie wejdzie, ale to juz jest za duzo. Moim zdaniem przy prokitach 18 calowe kolo o tej szerokosci felgi i opony bedzie tarlo . Pomijam jak zapakujesz 1-2 osoby jeszcze do auta, albo przy skrecie kierownica. Diesel na pro-kicie z przodu siada dosyc pokaznie to tez wez pod uwage.

marcinn07
03-03-14, 18:35
Dzięki wielkie za odpowiedź. Właśnie czytałem, że na prokicie ep4 siada bardziej niż ep1/ep2. Być może na seryjnym amorku koło nie będzie tarło...
Może jeszcze ktoś coś podpowiedzieć?

iljash
03-03-14, 18:58
a, jesli moge spytac co ma seryjny amorek do tego ?

marcinn07
03-03-14, 20:21
O sorki chodziło mi o seryjną sprężynę w porównaniu do sprężyny z eibach pro kit.

Skoro na pro kicie ep4 przysiądzie około 5cm na przedniej osi to na seryjnej sprężynie te opony z felgami nie powinny obicierać czy się mylę? Podpowie ktoś jak by to zrobić żeby wsadzić te laczki z felgami to epki....

pwl
03-03-14, 20:23
Za szerokie są. Koniec kropka xD Na serii będzie pokraka o ile w ogóle wejdą, na glebie będzie tarło.

marcinn07
03-03-14, 20:34
Właśnie chciałem się dowiedzieć jak to by wyglądało na serii albo pro kicie dlatego, że miałem założone te felgi już z oponami w ep4 na uszkodzonych sprężynach mts -30 i mogę powiedzieć, że z przodu nadkole nie siedzi na oponie co prawda na nierównościach coś tam obcierało delikatnie ale to raczej przez zje&^%e sprężyny.

iljash
03-03-14, 22:26
Czemu myslisz, ze to wina sprezyn ? Co to za jazda gdy przy skrecie , albo wiekszym ugieciu i skrecie bedziesz tarl oponami. Zniszczysz opony, albo lakier przetrzesz, albo jeszcze ewentualnie nadkole. Zreszta wiadomo, wszystko rzecz gustu, ALE dla mnie epka bez obnizenia i na 18 calach to pokraka j.w. Po co Ci taka wielka felga i szeroka opona ? Toz rozumiem , ze diesel tak wyrywa do przodu, ze dodanie "troche" masy wirujacej i oporow toczenia nie zrobi na nim wrazenia ? Caly czas pomijamy kwestie przekłaman licznika i tego typu *******y