PDA

Zobacz pełną wersję : klepanie d15b7

kamcio0504
03-03-14, 11:16
Witam, otoz mam pewien problem. W mojej hance cos klepie delikatnie, szczegolnie na zimnym silniku, przy dodaniu lekko gazu, stukot zanika powyżej 2 tysięcy obrotow, a gdy silnik sie rozgrzeje, jest ledwo slyszalny. Czy moze to byc kwestia luzow zaworowych? Moze sworzen tłoka? Panewka raczej odpada. Dodam iz przy hamowaniu silnikiem, stukot nie jest slyszalny, nawet na niskich obrotach, pojawia sie tylko przy dodaniu gazu.
Pozdrawiam.

kruczekvu
03-03-14, 17:25
Zacznij od zaworów
Sworzeń tłoka mało prawdopodobne

jeru
04-03-14, 07:19
Wlasciwie mam to samo co Ty w d16z6, strasznie delikatne 'tykanie' przy lekkim dodawaniu gazu, zanika powyzej 2000 obr, na cieplym jest prawie nie slyszalne, zawory regulowane ze 2 razy. Podlaczam sie do pytania

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

KAMIL21
05-03-14, 01:06
W moim poprzednim D15B7 tak dawała o sobie znać panewka korbowodowa, też myślałem na początku, że to zawory ale po regulacji nic się nie zmieniło. po nie długim czasie się obróciła

motomaniak1988
05-03-14, 12:52
W moim byłym z6 było to samo na zimnym jeździłem tak 2 lata sprzedałem silnik i dalej jeździ.nic sobie z tego nie robiłem, zresztą teraz moja B seria tez tak klepie ;p sprawdź sobie czy masz dobrze ustawiony zapłon. Mogą też klepać prowadnice, wiadomo silnik nie jest nowy ;)

jeru
05-03-14, 19:33
No to teraz mam stresik z tymi panewkami:) z drugiej strony, mam ten silnik pare miesiecy i caly czas tyka tak samo, narazie nie zauwazylem zeby cos sie zmienialo

reaktor
05-03-14, 23:00
W moim byłym z6 było to samo na zimnym jeździłem tak 2 lata sprzedałem silnik i dalej jeździ.nic sobie z tego nie robiłem, zresztą teraz moja B seria tez tak klepie ;p sprawdź sobie czy masz dobrze ustawiony zapłon. Mogą też klepać prowadnice, wiadomo silnik nie jest nowy ;)
x2

tez mi klepało x lat

motomaniak1988
06-03-14, 07:33
No to teraz mam stresik z tymi panewkami:) z drugiej strony, mam ten silnik pare miesiecy i caly czas tyka tak samo, narazie nie zauwazylem zeby cos sie zmienialo

jak oleju będziesz pilnował żeby był stan i na zimnym nie dawał to panewki tak prędko nie pójdą no chyba ze juz są na wykończeniu, każdy mówi ze padają panewki w z6 powiem tak gówno prawda jak pilnujesz oleju i nie dajesz na zimnym to auto będzie jeździło, mój silnik palił tony oleju ale zawsze pilnowalem i jeździłem do końca ;)

jeru
06-03-14, 09:18
Moj jak narazie ani kropelki nie wzial a na zimnym wiecej jak 3 tys nie krece takze mam nadzieje ze pochodzi ten silniczek:)