Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : alpine 9812 rb

pobo22
01-03-14, 15:34
Cześć
mam alpine 9812 rb ale brakuje mi mp3. I teraz pytanie co uczynić ?

znalazłem na necie jakiś kabel (podłączenie pod zmieniarkę a z drugiej strony podłączenie odtwarzacza mp3) czy to zadziała ? a może poprostu transmiter fm ? zmiana radia to raczej ostateczność z oczywistych względów.

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

MarcinWL
02-03-14, 00:00
To co znalazłeś to tzw. emulator zmieniarki i z tego co wiem to działa to dobrze, i jakość dźwięku jest na tyle dobra, na ile dobry kupisz emulator. Transmiter fm odpuść sobie od razu - nieporęczne, upierdliwe, niewygodne badziewie, jakość dźwięku z transmiterów jest marna. Swoją drogą szkoda by było się pozbyć takiego klasyka ze względu na brak mp3 :)

pobo22
02-03-14, 16:27
Taak tylko jest jeden problem jedyny emulator ktory znalazłem, niestety nie działa z moim radiem,
Ktos jakieś wskazówki? Chyba zosanie ten transmiter

bartek1706
02-03-14, 17:48
Zmienić radio. Transmiter to porażka.

pobo22
02-03-14, 18:04
Tyle że za radio nie gorsze niż moje trzeba dobrze zapłacić (?) Czyli dalej zostnę przy kompakcie, chyba że znajdę jakiś emulator cena/jakość

MarcinWL
02-03-14, 18:52
Zgadles, do radia na tym poziomie brzmienia z obsluga mp3 bedziesz musial dolozyc. Jesli chcesz zostac przy alpine to polecam 9833/35/53/55 no i wszystkie mają pełny dsp z czasowkami i zwrotką aktywną, to jeszcze szczebelek wyzej niz 9812/13/15

pobo22
02-03-14, 19:12
KCA-235B - Ai-NET to mini-jack interconnector <---- nie mogę zbytnio znaleźć przydatnych info. czy to zadziała czyli podłącze mp3 ?

Dolby
03-03-14, 23:40
Mam dokładnie to samo radio co Ty wraz z tym kablem (podpiętym pod zmieniarkę).
Rozumiem, że brakuje Ci mp3 w formie innej niż na płycie?
Jedyne rozwiązanie jakie widzę, sam planuje tak zrobić, to dokupić jakiś lepszy transmitter czy cokolwiek innego i połączyć się z radiem własnie tym kablem.
Inna opcja nie wchodzi w grę. W sumie to ja mam zamiar tak zrobić i na kartę pamięci wrzucić flaki a nie mp3, ale Ty już zrobisz jak zechcesz.
Bo wiedz, że po plikach mp3 to nie będzie słychać czy masz serię CDA czy mantę z reala.

pobo22
04-03-14, 09:06
niestety wiem, że jakość nie będzie porażająca ale najbardziej chodzi mi tylko o możliwość zmiany muzy bez noszenia płyt. pożyczę od kogoś transmiter i zobaczymy co to jest warte
dzięki wszystkim za info