PDA

Zobacz pełną wersję : Silikon pod uszczelke glowicy...

Watzik
28-02-14, 19:59
Siemka. wymienilem czapke w y7 na y8 i widzialem ze mechanik miedzy uszscelka dal mi jakis silikon! Co mam o tym myslec? Glowica byla planowana 0,6mm...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Muzyk-Grzes
28-02-14, 20:13
A co zakładał starą uszczelkę? A dokładniej gdzie ten "silikon" dał ,miedzy blok / uszczelkę czy głowice / uszczelkę? Czy może w sama uszczelkę coś napchał (w warstwy blaszki)?

probestic
28-02-14, 20:15
Może Dirko coś tam zapodał, czy coś w ten deseń, bo silikon ... ? to się do cycków wpycha ;)

Watzik
28-02-14, 20:19
Naturalnie nowa! Tylko jak kolektor wsadzalem to zauwazylem ze miedzy blokiem i glowica wychodzi jakas "guma" czarna

Mam mieszane uczucia!!! A jak cos zrobil zle to sie wkur... Bo uszczelka jest cometic!

I to bylo Dirko...

TomiNeo
01-03-14, 13:03
Uszczelka nie jest cała metalowa ale właśnie z elementami gumowymi i może właśnie je widzisz bo one są po zewnętrznej stronie uszczelki.

Watzik
01-03-14, 14:44
Uszczelka nie jest cała metalowa ale właśnie z elementami gumowymi i może właśnie je widzisz bo one są po zewnętrznej stronie uszczelki.

Uszczelka pod glowica nie jest cala metalowa? ... Spoko ;-)

skolopendra
01-03-14, 15:06
Uszczelka nie jest cała metalowa

a jaka z gumą? :confused:

w y7 jest trój warstwowa, dwie zewnętrzne to metal środek aluminium !

ze mechanik miedzy uszscelka dal mi jakis silikon!

i zmień mechanika

Watzik
01-03-14, 16:27
Mechanik zmieniony, tylko czy to moge tak zostawic?

Muzyk-Grzes
01-03-14, 16:48
Jeśli nie będzie się nic dziać to zostaw ,ale warto kontrolować czy przez ten zabieg nie straci kompresji .A najlepiej było by zapytać goscia to tam wsadził było by łatwiej niżli tylko "gdybać".

KrzyChules
01-03-14, 17:18
np. uszczelka p2j jest trojwarstwoja ( coś koło z6/y8) i pierwsza i trzecia warstwa jest powleczona czarnym tworzywem. Nie wnikać

stolarz
01-03-14, 18:29
nie widziałem jeszcze żadnej uszczelki metalowej bez tego tworzywa czarnego. Nawet OEM ma dookoła takie coś

skolopendra
01-03-14, 19:17
to nie tworzywo tylko specjalny lakier ,antykorozyjny ...

Muzyk-Grzes
01-03-14, 19:56
to nie tworzywo tylko specjalny lakier ,antykorozyjny ...
x 2