Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elektrosprzęgło klimatyzacji do Eatona M62

wachus1
28-02-14, 19:25
Witam

Przy założeniu elektrosprzęgła ze sprężarki klimatyzacji z Civica do kompresora Eaton M62 będzie to prawidłowo działać ? Włączać i załączać kiedy chcemy

Pozdrawiam :)

spychu
28-02-14, 19:33
Dzialac bedzie, pytanie jak skomplikowany bedzie montaz do kompresora i jakie doladowanie wyjdzie na takim kole.

Nie prosciej kupic M62 wersje z elektrosprzeglem i nie rzezbic ?

reaktor
28-02-14, 19:41
przypuszczam ze watpie pasowanie musi byc na dziesiętne mm
a przy kompresorze dochodzi jeszcze sprawa "trzyamnia "przy wyzszym doładowaniu

wachus1
28-02-14, 19:41
Ogólnie taki mam plan :) Ale obiło mi się o uszy że ponoć taki patent się stosuje i dlatego chciałem się podpytać :)

Jeśli koło od klimy ma podobną średnicę co elektrosprzęgło od Eatona to doładowanie powinno wyjść takie same. Pytanie tylko czy takie koło od sprężarki da się założyć bez problemu poprzez podmiankę czy rzeczywiście trzeba rzeźbić

spychu
28-02-14, 19:43
pytanie jakiej srednicy wychodzi walek na ktorym osadzane jest sprzeglo w Eatonie i kompresorze klimatyzacji.

Ja bym olal i szukal M62 z elektrosprzeglem.

PIMPEK_EJ2
05-03-14, 22:54
A ja myśle że średnica koła pasowego to najmniejszy problem:)Pomyśl jeszcze o odsadzeniu koła śr. wałka ii pewnie czymś jeszcze:P A koło będzie dobrać raczej ciężko bo rzadko w którym katalogu są podane wymiary

reaktor
05-03-14, 22:59
człowieku ja miałem podkładke wsadzona jakies tam dziesiate mm i juz nie chciało łapac jak sie nagrzał

a co dopiero jakis ulep
szkoda nerwów

PIMPEK_EJ2
05-03-14, 23:06
człowieku ja miałem podkładke wsadzona jakies tam dziesiate mm i juz nie chciało łapac jak sie nagrzał

To do mnie?Czy do wahus1?

reaktor
06-03-14, 00:04
potwierdzam ze bedzie ciezko:D