Zobacz pełną wersję : nakretki do alufelg
co lepiej kupic? komplet mutekow (ale do wszystkich chyba jest taki sam klucz?), czy 12 zwyklych i 4 szt zabezpieczajacych? co lepiej zabezpieczy kolka?
pozdrawiam
Toemk
większość nakętek zabezpieczających jest do bani jak zobaczyłm jak to obchodzą w zakładzie wulkanizacyjnym to stwierdziłem że nie ma sensu tego stosować - zdjęcie czterech kół nie trwało nawet 3 minut :D
nakrętki zabezpieczające to miałem na myśli takie z indywidualnym kluczem (że niby każde mają inny nr i inny klucz...) dlatego się pytam co lepiej zabezpieczy koła? bo na takie zabezpieczenia za 30 pln to mi szkoda kasy poprostu... bo wszystkie mają takie same klucze i każdy może to odkręcić i zabrać....
nakrętki zabezpieczające to miałem na myśli takie z indywidualnym kluczem (że niby każde mają inny nr i inny klucz...) dlatego się pytam co lepiej zabezpieczy koła? bo na takie zabezpieczenia za 30 pln to mi szkoda kasy poprostu... bo wszystkie mają takie same klucze i każdy może to odkręcić i zabrać....
oki zgadzam się każdy klucz inny to jednak daje głowe że chłopaki z wulkanizacji dali by sobie radę w 10 minut :d mając te swoje urządzonko ;)
Ale przygodny złodziej jak to zobaczy, to się nie pokusi i chyba o to tu chodzi.
we wulkanizacji to tak, ale mi chodzi o to że np do muteków to są takie same klucze nasadki do wszystkich, a są dość drogie, dlatego się pytam czy lepiej nie kupić jakiegoś dobrego zestawu zabezpieczających, bo do tego trudniej dokupić pasującą nasadkę, a na ulicy raczej nikt nie będzie się mocował z nakrętkami jakoś przesadnie długo jakby chciał je szybko zabrać, i o to mi się rozchodzi. w warsztacie masz dużo więcej różnych narzędzi którymi możesz takie rzeczy podejść, a przecież byle kradziej z całym tym ekwipunkiem nie będzie chodził... tak mi przynajmniej zdaje
szymon1777
27-04-08, 13:51
niekturym z muteków schodzi farba, polecam ci kupic normalne nakrętki + zabezpieczenia np. firmę królak - jedne z lepszych
http://moto.allegro.pl/my_page.php?uid=1810875
ja z miesiąc temu taki komplet kupiłem za ponad 200zl (nakrętki zakryte)
jak coś to niedługo będę miał na sprzedaż ten komplet jak nowy za mniejszą kasę bo niestety muszę sprzedac alufelgi