Zobacz pełną wersję : Zacięty gwint AP
Panowie macie jakiś pomysł jak to ruszyć...gwint mi się zacial w maksymalnej pozycji na górze, pewnie za daleko go przekrecilem... zdjalem sprężynę bo myślałem że da radę talerzyk rozkręcić w góre żeby całkiem go zdjąć ale jest tak taki ogranicznik ze nie ruszy...
Jakies pomysły?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
a jak nie idzie ruszyc talerzyka rgulacyjnego wysokosci spręzyny, gdzy masz sciągniętą sprężyne to pozostaje ci zamowic nowy talezyk a tego rozciać lub dać jakiemus tokażowi aby zrobił ci z innego materiału
A jakiś mniej inwazyjny sposób B-)? Bo cięcie talerzyka uważam za ostatecznosc :/
smaruj pod pierścieniem, gwint w jakieś imadło, śrubkę do kontrowania wykręć by było łeb widać - zaptrzyj o nią śrubokręt/punktak jakiś i młotek w ruch ;) śrubke kupisz nową najwyżej jak sie pognie
Camellia Racing
01-03-14, 12:05
Jeśli smarowałeś to już wiesz czemu się zaciął.
Broń Boże smarować!
Musisz go rochodzić raz w jedną raz w drugą. Po prostu jeśli pryskałeś czymś żeby z łatwością kręcić to piasek wszedł ze smarem.
Robiłem regulacje tak 2-3 tygodnie temu i też mi się zaciął. Sądziłem, że będę musiał auto zostawić na podnośniku albo iść po stary zawias i montować go. Jednak siłową metodą po dobrej godzinie zmagań poszło. Trzeba niestety czyścić szczotką gwint przed kręceniem i to dokładnie i jeszcze raz nie smarować bo drobinki piasku się lepią i blokują jak wejdą pod.
Poszło :-) imadło, porządna żabka i ruszyło... dzięki za sugestie :-)