PDA

Zobacz pełną wersję : Oryginalny pilot w EK4 ?

mizer
22-04-08, 21:16
Czy jesli dokupie oryginalny pilot Hondy np z coupe VI gen, to bedzie dzialal u mnie po "nauczeniu" ?
Znajomy powiedzial, ze sam pilot wystarczy bo w EK4 byl juz caly osprzet w serii, ze wystarczy ze dokupie samego pilota.
Aktualnie mam Immo + centralny ( jak to VI gen - od kierowcy nie zamykaja sie drzwi kierowcy, od kierowcy zamykaja i otwieraja sie jedne i drugie drzwi )
Tak wiec czy to mozliwe, zeby samo dokupienie pilota hondowskiego i popykanie nim pare razy na przekreconym kluczyku dalo mi otwieranie auta bez kluczyka ? :d

zeus
24-04-08, 17:54
Ja osobiscie mam fabryczny CZ z pilotem Hanka ma szyberdach (niewiem jak w wersji bez szyberdachu) i nad lusterkiem ma puszke z czarnym oczkiem po jej zdjeciu powinien byc uklad scalony z wtyczka na 3 kable jesli to masz i masz silownik w drzwiach od kierowcy udaj sie do HONDY po VIN'ie dadza ci pilota z twoim kodem (daja czytaj sprzedadza ;) )

mizer
09-05-08, 22:49
No to by sie zgdadzalo bo mam takie cos, pytanie tylko czy mozna rzeczywiscie "Nauczyc" pilota z innej hondy.
Podobny kupno jakiegos od 3d albo coupe, przekrecenie stacyjki i popstrykanie nim troche zalatwia sprawe - przerabial ktos to kiedys ?

zeus
13-05-08, 11:08
W tyn gornym cycku masz scalak ktory pewnie odbiera kod w serwisie napewno po VIN dorobia

mizer
14-05-08, 14:59
kurde, w jednym aso zawolaji tak chore pieniadze, ze wole kupic jakis uzywany, ale nie mam dalej pewnosci czy da sie go nauczyc - rozebralem drzwi i w drzwiach apsazera wszystko jest ( ten sterownik - czarna puszka, nad glosnikami ), myslalem ze ktos przerabial to na civicklubie :(

Znalazlem taka instrukcje w necie co i jak to zrobic:

the following are instructions on how to program your remote transmitters for keyless entry.
i did this on a 2000 honda civic remote. the same procedure should work for the following:
-1998-2002 honda accord
-1999-2004 honda civic
-1997-2004 honda cr-v
-2003-2004 honda element
-1999-2004 honda odyssey.
these instructions may also be valid for other years and models.
these procedure clears the transmiters codes and creates new ones, so you must program all remotes at the same time, even if one or more is already working :
enter the car, and close the doors.
each of the steps must be completed within 5 seconds of completing the previous step. if you take longer or make a mistake, start the entire procedure over again.
insert the key in the ignition,and hold 1 remote in your left hand.whenever the instructions say press the lock button, you should press the lock button on the remote for about a second then release it.
perform each of the following 3 steps in order, then repeat all 3 steps 2 more times, for a total of 3 times each:
1.turn ignition switch to on position, marked II.
2.press the lock button.
3.turn the ignition switch to the accessory position marked I
next,turn the ignition switch to on position(II) for a 4th time.
press the lock button again. the doors locks should now make a cycling sound,indicating that the system has entered programming mode.
press the lock button 1 more time to program this remote.if you have other remotes to program,press the lock button on each one in turn. the door locks should make the cycling sound after you press lock on each remote. you may program up to 3 remotes, and they must all be programmed within 10 seconds of each other.
turn the ignition off and remove the key.the remotes are now programmed and may be tested.
if you got a trunk/hatch release button, hold the button for this function for a few seconds. and you re done!

I sprawdzalem na paru forach, ale w US twierdza ze 96-98 ( czyli przedliftowy, taki jak moj ) mial nadajnik sprzegniety z radiem oryginalnym.
Ale cos mi sie wydaje ze tak bylo chyba tylko w wersjach dla US...

Patrzac na poliftowego manuala dla US

http://i27.tinypic.com/2vlmcfr.jpg

Ja mam u siebie wlasnie w tym miejscu "Keyless Door Control Unit", wiec wychodzi na to ze w europejskiej bylo to wczesniej ( pewnie dlatego ze nie dawali radia :D )

zeus
14-05-08, 19:54
Moj pilot ma tylko jeden przycisk
Co do radia to niekoniecznie ja mialem fabryczne radio a wsadzilem sony i pilot dzialal

StRz3cHu
06-10-08, 23:24
Kto by mi przetłumaczył ta instrukcje?? ;>

Qban
26-10-08, 04:24
Poniższa instrukcja dotyczy jak zaprogramować pilot nadajnik w celu zdalnego otwierania.
zrobiłem tak na pilocie hondy z 2000r. Ta sama procedura powinna zadziałać na poniższych modelach:
-1998-2002 honda accord
-1999-2004 honda civic
-1997-2004 honda cr-v
-2003-2004 honda element
-1999-2004 honda odyssey.
Ta instrukcja może być ważna dla innych roczników i modeli te procedury kasują kody nadajnika i zastępują je nowymi, wiec musisz przeprogramować wszystkie posiadane piloty w tym samym czasie, nawet jeśli jeden pilot działa:
wejdź do auta i zamknij drzwi. Każdy z kroków musi być wykonany w ciągu 5sec od poprzedniego, jeśli się pomylisz lub zajmie ci to dłużej, zacznij całą procedure od początku.
Włóż kluczyk do stacyjki i weź pilota w lewą rękę - ;D - kiedy instrukcja powie ci wciśnij przycisk zamykania, powinieneś przycisnąć go na około 1sec i puścić.
Postępuj zgodnie z 3 krokami w kolejności, po czym powtórz wszystkie 3 kroki 2x, w sumie 3x każdy:
1.przekręć kluczyk na pozycje ON oznaczona II
2.przyciśnij przycisk zamykania.
3.przekręć kluczyk do pozycji akcesji oznaczoną jako I
potem, przekręć kluczyk na pozycje ON czwarty raz i znów wciśnij przycisk zamykania.Drzwi na tym etapie powinny przejść w stan cyklu zamykania otwierania , co oznacza ze system przeszedł w tryb programowania. Naciśnij zamykanie raz jeszcze by zaprogramować tego pilota, jeśli masz więcej pilotów do zaprogramowania nacisnij zamykanie na każdym po kolej w odstępie nie mniejszym jak 10sec zamki w drzwiach powinny reagować po naciśnięciu każdego z kolei możesz zaprogramować do 3 pilotów. Wyłącz zapłon wyjmij kluczyk i gotowe!!

Tłumaczenie powyższej instrukcji od Mizera

StRz3cHu
28-10-08, 21:50
Dzięki śliczne!! :)

mn87
20-04-10, 23:20
Odkopię temat, czy ktoś probował w ten sposób zaprogramować pilot w 5D MB? mam zamiar kupic używany pilot i chciałbym go zaprogramować. Niestety kupilem civica bez pilota

Jakub_rm
21-04-10, 21:37
nie wiem jak w 5D MB ale w EJ6 nie dalo rady, pilot sprawny centralny tez ale programowanie nie dalo rady.

Pati_crx
09-05-10, 09:51
Ponieważ pilot do centralnego w 6g jest na podczerwień a ta instrukcja tyczy sie pilotów na radio które były w 7 gen.