Zobacz pełną wersję : Pomysł na montaż CB i anteny na stałe w ES4 1.4 2001
Witam,
chcę zamontować na stałe antenę CB na dachu. Czy macie jakieś pomysły w którym miejscu najlepiej to zrobić?
Pytam ponieważ np. w Navar'ze antena jest zamontowana z tyłu w miejscy nitu - http://www.youtube.com/watch?v=CaJW2nKjv8M (03:30 min)
P.S.
Czy macie jakiś pomysł jak sprytnie zamontować CBna stałe, żeby było mało widoczne?
Antenę do CB nie montuje się gdzie jest najwygodniej , tylko tak żeby uzyskać najlepszy zasięg odbioru . Nie robi tego mechanik tylko radiowiec i teraz musisz znależć ogarniętego. Mamy we wrocku serwis który jest partnerem naszego klubu i wiem jak to wygląda przy montażu . Ważne jest miejsce w którym jest zamontowana . Głównie chodzi o to że najlepiej było by na samym środku dachu i wtedy odbiór jest najlepszy . Mogę Ci dać nr tel na priv i wyjaśni Ci jak to wygląda pod względem właśnie odbioru . U mnie w solce też konfigurował sprzęt i zasięg , czystość odbioru mam zarąbiste , w terenie zabudowanym ok 7 km.
Antenę do CB nie montuje się gdzie jest najwygodniej , tylko tak żeby uzyskać najlepszy zasięg odbioru . Nie robi tego mechanik tylko radiowiec i teraz musisz znależć ogarniętego. Mamy we wrocku serwis który jest partnerem naszego klubu i wiem jak to wygląda przy montażu . Ważne jest miejsce w którym jest zamontowana . Głównie chodzi o to że najlepiej było by na samym środku dachu i wtedy odbiór jest najlepszy . Mogę Ci dać nr tel na priv i wyjaśni Ci jak to wygląda pod względem właśnie odbioru . U mnie w solce też konfigurował sprzęt i zasięg , czystość odbioru mam zarąbiste , w terenie zabudowanym ok 7 km.
Problem w tym że nie jestem z Wrocka. Zastanawiałem się nad lewym rogiem dachu przy szybie - środek dachu raczej odpada bo myślę też o jakimś bagażniku na narty.
To będziesz ściągać pobocze. Antena musi być po środku a jeżeli chcesz bagażnik na narty to stawiaj na magnes albo bagażnik zakładaj i do bagażnika mocowanie
Wysłane z mojego PMP5870C przy użyciu Tapatalk 4
Dlatego potrzebny jest radiowiec , który kuma temat i nie montuje tam gdzie klient sobie życzy , bo kasa jest ważniejsza niż porządna robota . To nic że nie jesteś z Wrocka , ale możesz do niego drynnąć i porozmawiać zanim żle to zrobisz . Może zna kogoś w Twojej okolicy , kogo może polecić .
Taki słynny teraz sklep cb KONEKTOR Inflacka 65 Łódź zadzwoń Przemek właściciel tego sklepu śmiało Ci doradzi i jak się zdecydujesz to zamontuje.
Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalk 4