Zobacz pełną wersję : Wymiana reduktora
Cześć,
Cieknie mi reduktor, pora wymienić. Autko ma prawie 300 000 km więc nie chcę dużo inwestować. Możecie polecić jakiś niedrogi reduktor, który bezproblemowo dawałby radę z silnikiem 1,4?
Pozdrawiam,
Marek
tomasetto alska , zavoli zeta n
jak cos mam alske na handel bo zmieniłem, do mojego 1.6 za słaba do 1.4 w sam raz
Chyba najtańszy jest Tomasetto alaska... więcej tam nic nie potrzeba, koszt chyba ok. 150zł
poszukaj sobe uzywanego brc w wzglednym stanie i zapomnisz o problemach nowy okolo 295zl uzywke 50do 100zl
Z używkami to ciężko, bo nie wiesz na co trafisz. A co to - brc nie może być zajechane? :). Ktoś umyje z zewnątrz i nie dojdziesz jaki stan.
jak wezmiesz ode mnie w razie czego zwroce ci kase jak by sie okazało ze nie działa
chociaz u mnie działał bez problemu
no ale jak wolisz nowy to kup ta alske własnie albo zavoli zeta n, ac r01 albo silver
A ile na tym przejechałeś i ile byś chciał?
Problem w tym, że dojdą jeszcze koszty wysyłki, a poleconym w kopercie tego nie wyślesz...
jak możecie polecać reduktor jak kolega nawet nie napisał jaką instalkę ma?
jak możecie polecać reduktor jak kolega nawet nie napisał jaką instalkę ma?
A ma to znaczenie? Komputer Stag 200. Reszty nie wiem, bo kupiłem z gazem, a w temacie lpg jestem zielony.
no ma znaczenie inne są dla instalacji sekwencyjnych a inne do podciśnieniowych. Akurat u Ciebie jest sekwencja więc koledzy trafili z propozycjami ;)
A może być tak, że przy montażu nie będą pasowały uchwyty, wejścia na śruby itp.?
jeśli kupisz inny, niż obecnie posiadasz to raczej na pewno tak będzie, reduktory różnych producentów nie są takie same, mogą mieć inaczej rozmieszczone zasilanie, wyjście gazu oraz płynu chłodniczego. a gdzie dokładnie Ci cieknie? bo może nie trzeba wymieniać reduktora a jedynie kolanko wodne?
Ubywało mi dużo płynu chłodniczego. Myślałem, że to uszczelka pod głowicą. Dziś okazało się, że jest mokry spód parownika i użebrowana rurka, która do niego dochodzi.
to najpierw się upewnij gdzie dokładnie cieknie bo może nie ma sensu wymieniać reduktora (a jak sam napisałeś nie chcesz nadmiernie inwestować w auto ;) wiesz jaki masz model reduktora? bo nowe kolanko wodne to koszt ok 10zł... można też pomyśleć o regeneracji obecnego reduktora jeśli będzie taka potrzeba, zawsze to taniej niż wymiana
OK. Podjadę do Gaziorka i wszystkiego się dowiem.
Dzięki.