Zobacz pełną wersję : Czy moc silnika jest taka sama?
Witam! Niedawno pisałem na forum o moim silniku,w wiec mam blok od D15Z1 a reszta jest od D16Z6 (kolektor sący,kolektor wydechowy,głowice,pokrywe zaworów,kompa itd.) I teraz mam pytanie czy auto ma taką samą moc jak D16z6 czyli 126KM?
z tego co slyszalem to chyba ciezko miec te seryjne 125km przez blok od 1,5?
mozna miec duzo wiecej :D. jak masz tloki z b2/b7 i wszystko dobrze wystrojone to 130 powinno byc.
Pojedz na hamownie i zobacz
skolopendra
22-04-08, 18:47
jak masz tloki z b2/b7 i wszystko dobrze wystrojone to 130 powinno byc.
a czasami i więcej
ale bez hamowni nie oceni na oko ;)
Nie mam pojecia jakie są tłoki bo auto sprowadziłem z niemiec pół roku temu i tak juz było! Szkoda że w moim miescie nie ma hamowni,bede musiał sie udać do Poznania tam napewno jest gdzies.
wez cyknij fotke silnika i okolic oraz sterownika to ci powiem co tam masz pogrzebane, bo moze tylko to tak wyglada ? a moze nadal siedzi tam P07 i szerokopasmowka, a to nie bedzie jezdzic jak 130 tylko jak wiele mniej.
wojtus1199
22-04-08, 22:26
mozna miec duzo wiecej :D. jak masz tloki z b2/b7 i wszystko dobrze wystrojone to 130 powinno byc.
Pojedz na hamownie i zobacz
a skad ta większa moc jak pojemność mniejsza? Ja własnie mam d15b7 i zastanawiam sie nad mini me, docelowo chciałbym miec 140 koni:) jak wyglada sprawa spalania po takich modach?