Zobacz pełną wersję : FILTRY
Witam.Czy ktos z was wie jaka firma robi filtry dla HONDY na pierwszy montaz
? Ktora firma jest najbardziej taka jak by to ujac w klasie wyzszej a ktora nizszej....? Ktore sa polecane a ktore nie... (MannFilter,Bosch,Filtron,KNECHT) Chce kupic wszystkie jednej firmy doradzaja mi MannFilter,Knecht moze ktos handluje...?
lukas-comp
22-04-08, 16:33
Jesli mowimy o filtrach powietrza do silnika to najlepiej K&N ;)
Panowie w ASO zamiast oryginalu proponuja chinskie podrobki za ok. 50zl, gdzie w JC te same sa po 25zl :aloha:
Snajper_NSK
22-04-08, 17:05
Miesiąc temu miałem podobny dylemat. Poczytałem popytałem mechanika i kupiłem Mann, Filtron wiadomo-polski średniej jakości zamiennik.Odradzoano mi Knechta. Co do Boscha-nie wiem. Myśle że Manna mozesz ze spokojem kupić. Ja kupiłem w hurtowni na Łodygowej w Warszawie.
lukas-comp
22-04-08, 22:29
do Civica :d
lap ziomus:
http://www.filtron.pl/2005/index.php?option=com_wrapper&Itemid=111&skok=2&menu=1&submenu4
...Ja miałem filtr
Oryginał lekko nasączony olejkiem...coś okło 100pln
jakas podrobka z JC suchy jak sahara około 45pln
cos z Allegro równiez nasączony olejkiem około 38 pln
Ogólnie oceniam wszyzstkie poprawnie osobiście najbardziej mi sie podobał ten z allegro ( wkład filtrujący) czerwony był identryczny z oryginałem ( ten miał wkład biały) chodzi oczywiście o ilość bibuły filtrującej.
Mgę też powiedzieć że tak naprawdę jaki filtr nie wsadzisz to po 1 roku jazdy hanka dostaje muła z powodu jego zapchania, tak wiec nie ma co przepłacac.....
Z polskich firm to jeszcze robi PZL-Sędzieszów (nr wa53-335)
Chodzi o wszystkie filtry paliwa,oleju,powietrza,kabinowy(AC)...
Jeśli chodzi o filtry kabinowe to ktoś już polecał link do filtrów z allegro z wkładem z węglem aktywnym w cenie zbliżonej do filtrów bez wkładu
Panowie wszyscy wymienicie rozne zeczy w swoich HONDAch wiec piszcie jakich firm...itd