PDA

Zobacz pełną wersję : D16V1 montowanie radia problem?

waldzio87
22-04-08, 04:24
Witam! mam pytanko odnosnie montowania radia do D16V1 Ep2 wersja po lifcie mianowicie chcialem sie dowiedziec czy sa jakies problemy zeby wlozyc radyjko bo przymierzam sie do kupna pioneerka i chce sie dowiedziec czy nie ma problemu z wyjeciem tego seryjnego radyjka wbudowanego, czy otwor bedzie ten sam i przy okazji do zorietowanych w temacie czy z tego radyjka seryjnego ktore oferuje honda da sie wyciagnac jakis przyzwoity dzwiek gdybym zmienil glosniki ktore wiadomo nie naleza do wypasnych :d z gory dzieki pozdrawiam

piotrek15
22-04-08, 21:02
Inne radyjko wsadzasz bez problemu z wyjęceiem radia jak dla mnie niebyło problemu trzeba wyjąc cała konsolę zobacz tu http://www.honda.slask.pl/forum/viewtopic.php?t=1014 , jezeli chodzi o seryjniaka to raczej jest słabe, polecam wymiane plus wygłuszenie drzwi i jakiś zestaw typu hertz lub powerbass,

waldzio87
23-04-08, 03:45
no nie mam pytan wyglada przerazajaco hehe nie chcialbym czegos spieprzyc:/ nawet nie wiedzialem ze tyle problemu z wyciagnieciem tego radia nie ma jakiejs krotszej drogi?? typu specjalne klucze ktorymi mozna wysunac radio znajomy w VW jetta wlasnie mial wbudowane radio ale mogl wyciagnac go wlasnie takimi kluczami:/ a tutaj zdeka dluga droga aby je wymontowac:) ale jak nie ma innego sposobu to trzeba probowac:) a odnosnie jeszcze tego seryjnego radyjka to naprawde nic sie nie da z niego wyciagnac gdyby wsadzic lepsze glosniki?? czy to radio odtwarza wogole mp3?? pozdro

piotrek15
23-04-08, 19:42
No własnie mp3 nieodtwarza, przyznam szczerze ze nieprubowałem z tego radia wyciskać ostatnich soków do siebie wsadziłem pionka deh-p7700mp i jestem bardzo zadowolony, jeżeli hodzi o wyciaganie seryjniaka to tez sie przeraziłem gdy to zobaczyłem na tym linku ale poszło bardzo sprawnie. aha specjalnych kluczy do tego niema w serwisie wyciagają tak samo bo pytałem hehehe.

wojoo
24-04-08, 15:48
tylko ciekawe ile chca za takie wyciągnięcie :D

piotrek15
24-04-08, 18:18
A widzisz tego to sie niepytałem, zapytałem tak, czy przy wymontowaniu orginalnego radia w civic VII EP2 trzeba wyjmować konsole i czy niema na to patentu, a mechanik powiedział niestety tak konsole wujmyjemy, ale to potrwa chwile, no to ja mu nato dziękuje dowidzenia i ze w niedługim czasie sie zjawie no demontarzu, ale poradziłem sobie z tym no to sie niezjawilem.