Zobacz pełną wersję : D16V1 montowanie radia problem?
Witam! mam pytanko odnosnie montowania radia do D16V1 Ep2 wersja po lifcie mianowicie chcialem sie dowiedziec czy sa jakies problemy zeby wlozyc radyjko bo przymierzam sie do kupna pioneerka i chce sie dowiedziec czy nie ma problemu z wyjeciem tego seryjnego radyjka wbudowanego, czy otwor bedzie ten sam i przy okazji do zorietowanych w temacie czy z tego radyjka seryjnego ktore oferuje honda da sie wyciagnac jakis przyzwoity dzwiek gdybym zmienil glosniki ktore wiadomo nie naleza do wypasnych :d z gory dzieki pozdrawiam
Inne radyjko wsadzasz bez problemu z wyjęceiem radia jak dla mnie niebyło problemu trzeba wyjąc cała konsolę zobacz tu http://www.honda.slask.pl/forum/viewtopic.php?t=1014 , jezeli chodzi o seryjniaka to raczej jest słabe, polecam wymiane plus wygłuszenie drzwi i jakiś zestaw typu hertz lub powerbass,
no nie mam pytan wyglada przerazajaco hehe nie chcialbym czegos spieprzyc:/ nawet nie wiedzialem ze tyle problemu z wyciagnieciem tego radia nie ma jakiejs krotszej drogi?? typu specjalne klucze ktorymi mozna wysunac radio znajomy w VW jetta wlasnie mial wbudowane radio ale mogl wyciagnac go wlasnie takimi kluczami:/ a tutaj zdeka dluga droga aby je wymontowac:) ale jak nie ma innego sposobu to trzeba probowac:) a odnosnie jeszcze tego seryjnego radyjka to naprawde nic sie nie da z niego wyciagnac gdyby wsadzic lepsze glosniki?? czy to radio odtwarza wogole mp3?? pozdro
No własnie mp3 nieodtwarza, przyznam szczerze ze nieprubowałem z tego radia wyciskać ostatnich soków do siebie wsadziłem pionka deh-p7700mp i jestem bardzo zadowolony, jeżeli hodzi o wyciaganie seryjniaka to tez sie przeraziłem gdy to zobaczyłem na tym linku ale poszło bardzo sprawnie. aha specjalnych kluczy do tego niema w serwisie wyciagają tak samo bo pytałem hehehe.
tylko ciekawe ile chca za takie wyciągnięcie :D
A widzisz tego to sie niepytałem, zapytałem tak, czy przy wymontowaniu orginalnego radia w civic VII EP2 trzeba wyjmować konsole i czy niema na to patentu, a mechanik powiedział niestety tak konsole wujmyjemy, ale to potrwa chwile, no to ja mu nato dziękuje dowidzenia i ze w niedługim czasie sie zjawie no demontarzu, ale poradziłem sobie z tym no to sie niezjawilem.