Zobacz pełną wersję : zderzaki w kolorze
Witam. Potrzebowałem pomalować zderzak w mojej Hondzie, ale niestety po małym spotkaniu z samochodem siostry w trakcie krótkotrwałego ataku zimy w tym roku pęknął i teraz muszę kupić nowy, lub ten zaspawać, ale nie wiem czy to wogóle możliwe bo odprysnął mi jego kawałek i go nie znalazłem, używany zderzak w moim kolorze (B90P) trudno jest znaleźć, a zakup nowego wraz z wysyłką i malowaniem wyjdzie mnie jakieś 400 zł. Znalazłem jednak na "alledrogo" firmę która sprzedaje już pomalowane zderzaki za niewiele ponad 300zł + koszty wysyłki co i tak jest tańsze od kupna nowego i malowania na własną rękę.
http://allegro.pl/zderzak-honda-civic-vi-6-ej-ek-95-00-twoj-kolor-i3974139751.html To jest przykładowy link do aukcji tej firmy. Chciałem zapytać, czy ktoś już kiedyś korzystał z jej usług? Możliwe jest żeby bobrze dobrali kolor nie mając próbki mojego lakieru?
Jakbym miał mieć wątpliwości to wolałbym pomalować na własną rękę zderzak i po temacie
Lepiej szukaj zderzaka oem i maluj sam jeśli masz możliwość. Firma z linku na 100% sprzedaje zamiennik, który nie jest super jakości. Oem zderzak nie pęknie nawet w zimie przy delikatnym stuknięciu, gdzie zamiennik trzaska jak szyba.
a skąd moge mieć pewność że to będzie oem? Ma jakieś Hondowskie oznaczenia?
Tak, od tyłu. Łatwo je odróżnić jak są zdemontowane.
Przecież wprost piszą w aukcji, że to "ZAMIENNIK NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI". Stówa za zderzak, dwie za lakierowanie i masz cenę. Żadna rewelacja, może zachodu trochę mniej.
Te z aukcji to wiem że zamienniki, pytałem tak ogólnie jakbym szukał jakichś innych. Poszperałem jeszcze po necie i znalazłem kilka ej9 na części na tablicy.pl Jedna nawet w bardzo podobnym do mojego kolorze, czekam aż ktoś się odezwie, może uda się obyć bez lakierowania. A co do lakierowania, to gościu u którego się pytałem o malowanie (robił mi wcześniej reparaturki nadkoli) krzyknął mi za malowanie zderzaka 250 zł pod warunkiem że był już wcześniej malowany. Mój niestety jest golutki plastikowy i trzeba go prysnąć jakimś specjalnym podkładem żeby potem lakier nie odpryskiwał i za to trzeba było dopłacić 50 zeta. Z ogólnego rozrachunku wychodzi że jeżeli bym zespawał ten który mam pęknięty to zapłacę 300 + koszty spawania jeśli wogóle się da, a zakup nowego zderzaka z malowaniem to już wogóle droga impreza dlatego pytam o ta aukcje z allegro, bo spawanie i malowanie może i by wyszło trochę taniej, ale wolałbym dodać tych parę dyszek i mieć nowy nie spawany zderzak (zwłaszcza że ten mój to też zapewne jakiś zamiennik) bo jakoś nie widzi mi się szczerze powiedziawszy to spawanie, wytrzyma to wogóle normalne użytkowanie? Najlepszym wyjściem będzie chyba nie napalać się tylko poczekać aż trafi się jakiś oem w moim kolorze albo nawet w innym, ale do odmalowania żeby był tańszy.
jakoś nie widzi mi się szczerze powiedziawszy to spawanie, wytrzyma to wogóle normalne użytkowanie?
A czemu ma nie wytrzymać
Wierz mi że wielu ma pospawane i nic się nie dzieje
Zamawiałem od nich i mogę szczerze polecić, zamiennik ale wszystko w miarę pasuje i praktycznie zero różnicy w kolorze między starym a nowym na zderzaku. Minimialną różnice usunąłem za pomocą polerki ;-)
szukam oem zderzaka w moim kolorze, ale ciężko jest taki znaleźć. Lepiej będzie poczekać aż się trafi, czy to raczej mało realne i brać w innym kolorze i przemalować? Wiem że to głupie pytanie, bo wiadomo że może się trafić w każdym momencie, ale chodzi mi o samo prawdopodobieństwo... Widziałem już pare srebrnych, czerwonych i nie wiem czy mój kolor też jest tak popularny, bo nigdy wcześniej takich rzeczy nie szukałem...
Ja bym się nie cyrtolił tylko pomalował i tyle
ktoś z forum może zmieniał w ej9 zderzak na ten od ej6 żeby nie mieć listew i chciałby odsprzedać stary? Nie zamieściłem ogłoszenia w dziale giełda, bo za krótko jestem na forum i nie moge :p
załatwione już, nie było tematu... :p
kupiłem używany zderzak, ale nie mogę nigdzie na nim znaleźć loga Hondy. Czyżby to był zamiennik?