PDA

Zobacz pełną wersję : Jakiej firmy kupić sprzęgło ??

Jedam
24-02-14, 18:36
Witam mam pytanie jakiej firmy polecacie kompletne sprzegło ??

Znajomy zaproponowal mi sprzęgło firmy " oyodo " co sądzicie czy jakieś inne /> :) nie najtańsze i nie najdroższe ;)

Z Góry dzieki za odpowiedzi ;).

Guscioren
24-02-14, 19:50
4max lub nexus... Tematów milion pińcet szukanie nie boli

Marcel1
24-02-14, 20:15
Exedy, Aisin, tyle.

Jedam
24-02-14, 20:37
Czyli o " oyodo " nikt nie słyszał ? :P.

bartek1706
24-02-14, 21:32
4max lub nexus... Tematów milion pińcet szukanie nie boli

Polecasz nexusa? :D

karas
24-02-14, 22:24
exedy, aisin, blueprint ( to tylko pakowacz w srodku jest/ bylo exedy). Ludzie zakładaja tez valeo i chwala. Tych najtanszych chinskich nie polecam. Oyodo to tylko pakowacz tak samo jak blueprint i nie wiadomo co znajdziesz w srodku- taka troche loteria. Ostatnio moj staruszek zmieniał sprzegło w nissanie sunny kupił QH ( tez pakowacz) najtansze na allegro a w srodku było exedy made in japan które sprzedawane pod swoja marka kosztuje duzo wiecej niz to QH. Fakt jest taki ze firmy takie jak blueprint, QH, Oyodo, Ashika i pare innych podkupują czesci u producentów typu exedy valeo, koyo, 555, rbi itp i wsadzają je do swoich pudełeczek

bartek_levis
25-02-14, 10:50
a ja polecam valeo i wydaje mi się że takie szło w oryginale na pierwszy montaż w ma/mb sam założyłem nowe zrobione już 40 kkm i bez żadnych zastrzeżeń dobre sprzęgła robi też sachs exedy aisin czy nkk ale są na ogół droższe od valeo a jakością valeo dorównuje z pakowaczami różnie bywa czasami dadzą coś dobrego a czasami sprzęgło ok a łożysko do dupy i po 50 kkm wymieniasz bo szumi...

kruczekvu
25-02-14, 11:30
Valeo bardzo często montuję klientom i nie narzekają
Bratu do angielki też założyłem i do dzisiaj bez najmniejszego problemu wszystko działa

MichałCK
25-02-14, 11:30
Ja tam jak zmieniałem sprzęgło to zdecydowałem się na Exedy :D podobno robią bardzo dobre sprzęgła, bardzo sobie chwalę ;)
Co do wyboru sprzęgła zależy do jakiej jazdy, jeżeli do codziennej nie sportowej jazdy bez upalania to Luk w zupełności powinien i tak wystarczyć.

_Mucha_
25-02-14, 11:47
Valeo bardzo często montuję klientom i nie narzekają
Bratu do angielki też założyłem i do dzisiaj bez najmniejszego problemu wszystko działa
Valeo czy PHC Valeo ? :)

kruczekvu
25-02-14, 11:58
Valeo ;)

Jedam
26-02-14, 20:16
Dziękuje wszystkim za wypowiedzi w tym temacie , zakupione sprzegło jednak " OYODO " .

Zobaczymy jak będzie się sprawować ;D.

_Mucha_
27-02-14, 10:45
Dziękuje wszystkim za wypowiedzi w tym temacie , zakupione sprzegło jednak " OYODO " .

Zobaczymy jak będzie się sprawować ;D.
daj znać co było w środku :) bo różne niespodzianki są :)

probestic
27-02-14, 11:17
Ostatnio nawet mnie zaskoczył kolega, bo włożył SRL'a do MB2 i już 50 tysięcy zrobione na tym :p

_Mucha_
27-02-14, 19:37
Ostatnio nawet mnie zaskoczył kolega, bo włożył SRL'a do MB2 i już 50 tysięcy zrobione na tym

Osobiście bał bym się to kupić :)

Jedam
15-03-14, 14:30
Jak wcześniej pisałem zakupiłem sprzęgło " oyodo " . Zdania są różne , nie dawno założone i na razie jest ok :D nie narzekam :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea3fb91b413ab5d6.html