Zobacz pełną wersję : Ma ktos namiar na reperaturki?
tylnych nadkoli? nigdzie nie widze:mad:
kermid 102
24-02-14, 15:02
Zamienników nie produkują jedynie na allegro szukać jakiejś wyciętej ćwiartki
Zamienników nie produkują jedynie na allegro szukać jakiejś wyciętej ćwiartki
wkur..a mnie ten samochod juz
bunkerites
24-02-14, 15:50
wkur..a mnie ten samochod juz
Nie widziales co kupujesz?
a co niby mialem widziec?
a co niby mialem widziec?
W jakim stanie jest blacha..
Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
W jakim stanie jest blacha..
przed zima nic nie bylo
Z zewnątrz może i tak ale wewnątrz pewnie nie było ciekawie
Z zewnątrz może i tak ale wewnątrz pewnie nie było ciekawie
no to jak mialem wewnatrz sprawdzic? zreszta rdza jest powierzchowna, na razie tylko nalot
Ja nie ogarniam co wy macie z ta rdza, ok 5 i 6 g gnila, ale w 7 gen to, albo ja slepy, albo z posrod dziesiatek aut, ktore mialem okazje widziec, zadne nie mialo problemow
Ja nie ogarniam co wy macie z ta rdza, ok 5 i 6 g gnila, ale w 7 gen to, albo ja slepy, albo z posrod dziesiatek aut, ktore mialem okazje widziec, zadne nie mialo problemow
poczytaj sobie watek o rdzy w VII gen. - jest juz powoli zauwazalna - http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?204251-Rdza-w-nadkolach
dzisiaj przechodzilem na miescie obok 4 civicow 7 gen. smiesznie to musialo wygladac bo schylalem sie i lookalem na tylne nadkola
w dwoch czysciutko a w dwoch jak u mnie juz rdzawy nalot
bunkerites
25-02-14, 15:30
zreszta rdza jest powierzchowna, na razie tylko nalot
Chlopie piszesz ze masz nalot. Wiec po co masz wycinac i wstawiac blache?.Zeszlifowanie nalotu i pomalowanie zajelo by ci z 2 godz.
Wstaw foty nalotu
Zeszlifowanie do golej blachy, dobre wypodkladowanie i mozesz polakierowac , odczekac chwile czasu i dobrze zakonserwowac i zapominasz o problemie , koszta praktycznie zadne jedynie trzeba poswiecic troche czasu i odczekac czasy miedzy-schniec
Chlopie piszesz ze masz nalot. Wiec po co masz wycinac i wstawiac blache?.Zeszlifowanie nalotu i pomalowanie zajelo by ci z 2 godz.
Wstaw foty nalotu
dlatego ze u mnie blacha nadkoli rozwarstwila sie (na zgrzewie) i lakiernik mowil mi ze taka naprawa jak piszesz to pudrowanie syfa
bunkerites
26-02-14, 15:28
itor ty masz HB czy sedana?
bunkerites
26-02-14, 19:09
w ktorym miejscu w nadkolach masz blache wielowarstwowa i zgrzewy?.Dzis u siebie czailem i wyczaic nie moglem
w ktorym miejscu w nadkolach masz blache wielowarstwowa i zgrzewy?.Dzis u siebie czailem i wyczaic nie moglem
jak zajrzysz w tylne nadkole to masz tak 2-3 cm. zagietej blachy, ta blacha jest zgrzana z dwoch, normalnie tego nie widac dopiero jak sie rozwarstwi
bunkerites
26-02-14, 20:14
aaaa patrz nie wiedzialem :).Faktycznie rant jest gruby niz karoseria.Wracajac do rdzy to bym zrobil to w wlasnym zakresie.Strone zewnetrzna nadkola zeszlifowal do do golej blachy nastepnie podklad,kolor,lakier.A strone wewnetrzna oczyscil ile sie da.Dal bym jakis srodek do wiazania rdzy.Nastepnie podklad a.pozniej boll czy cos innego do konserwacji.I masz spokoj.
Po obu stronach masz takie wykwity?
A czy może coś było robione w tych miejscach?
Ja też mam ten sam problem. Też mi nadkola rdza zżera , rocznik 2005 haczbak.
Po obu stronach masz takie wykwity?
A czy może coś było robione w tych miejscach?
po obu stronach rdzawy nalot, po jednej sie tylko rozwarstwila blacha, watpie zeby bylo cos robione w tych miejscach