PDA

Zobacz pełną wersję : Turbo coupe

alon23
24-02-14, 01:24
Witam, posiadam honde civic coupe z silnikiem d16y7, planuje uturbienie. Stąd mam kilka pytań:
Ile jestem wstanie wyciągnąć km z tego silnika z turbiną i z jakim mniej więcej ciśnieniem?
Może zakuć i wtedy dmuchać więcej?
Ile to mniej więcej by kosztowały opcja z kuciem lub bez?
Pozdrawiam

mlodyxx
24-02-14, 01:37
opcja bez zakucia 0,5 bara i silnik sie rozleci w pare dni jest to najgorsza jednostka d16 jaka istnieje jesli chodzi o wytrzymalosc cienkie korby i malo wydajna pompa oleju

krasko
24-02-14, 01:41
Było już takich tematów xxx wystarczy poszukać a nie robić kolejny śmietnik.

Maskunt
24-02-14, 01:42
Ciężko zajrzeć trochę niżej gdzie są dwa tematy o turbo? Próbowałeś chociaż szukać, czy tak po prostu na pałę "dzień dobry, już wszyscy lećcie odpowiadać na moje pytania, bo mi się nie chce"?

mlodyxx
24-02-14, 01:54
co racja to racja tematow o turbo to jest nie malo zamiast poszukac to moze najpierw dmuchnij pol bara a pozniej bedziesz szukal tematu cztery dziury w bloku watek pod tytulem
,,skad to sie wzielo'';) PUK PUK
kto tam??
PANEWKA;D

Arturvf500
24-02-14, 10:05
opcja bez zakucia 0,5 bara i silnik sie rozleci w pare dni jest to najgorsza jednostka d16 jaka istnieje jesli chodzi o wytrzymalosc cienkie korby i malo wydajna pompa oleju

dokształć się chłopie zamiast takie głupoty wypisywać;) wszystkie D16 mają takie same korby a dół Y7 jest bliźniakiem Y8... spokojnie wytrzymują 240-250Nm