PDA

Zobacz pełną wersję : Pioneer deh-p690ub wersja USA problemy w polsce??

waldzio87
21-04-08, 03:57
Witam! Panowie mam do was pytanko odnosnie wlasnie pioneerka deh-p690ub jako ze wracam za niedlugo do polszy chcialbym zakupic wlasnie tego pionieerka tutaj w usa ale znajomy ktory niedawno byl zamontowac tutaj to radyjko powiedzial mi ze koles ktory mu podlaczal to radio powiedzial mu ze to radio dziala tylko w usa zeby nie bral go do polski bo sa problemy z podlaczeniem jego w polsce:/ wspomnial cos o antenie ale nie wnikal w szczegoly o co chodzi a radyjko zajefajnie mi sie podoba i chce je miec jezeli ktos wie cos na ten temat z gory dzieki za pomoc pozdrawiam

TOMEK840123
21-04-08, 09:44
Też mam Pioneer'a z USA i powiem ci że z podłączeniem nie ma żadnej różnicy w stosunku do EU. Różnica polega na tym że w USA stosuje sią inne częstotliwości pasm radiowych i niektóre stacje w Polsce, które nadają na parzystych falach typu: 92,2 lub 103,2 nie będą odbierać, natomiast wszystkie nieparzyste pasma będą odbierać bez problemu.
Odbierają np: 93,3 95,3 itd...
Wiesz o co kaman ??

Konrad84
21-04-08, 21:12
normalnie w radiach można przestawiać tuner na US lub EU. W tym modelu się nie da ??

waldzio87
22-04-08, 03:28
czyli moge brac:) wlasciwie wiadomo w polsce glownie sie slucha rmf i radio zet wiec te stacje pojda czyli biore zwlaszcza ze przebitka do ceny w polsce jest duuuza:) pozdrawiam

ygor
22-04-08, 08:56
normalnie w radiach można przestawiać tuner na US lub EU. W tym modelu się nie da ??

w jednych sie da w innych nie - lepiej sciagnac manuala i obadac - ja np staram sie sciagnac sobie alpinke - slyszalem o tym ze da sie przestroic wiec zadzwonilem do alpine polska i okazalo sie ze sie nie da - powiedzieli ze koszt przestrojenia to ok 700 pln w instrukcji jednak napisane jest ze istnieje taka funkcja i kilka osob posiadajacych ten sprzet to potwierdzilo

p0lish
22-04-08, 09:23
szukaj radia w USA, które będzie miało skanowanie co 0,1 a nie tylko nieparzyste
ojciec miał sony z USA i potem żałował, że nie ma większości stacji.....
dla mnie bez Antyradia [94,0] odbiorniki mogłyby nie istniec a sam widzisz, że na amerykańskim radiu ze skanowaniem nieparzystym to nie pociągniesz......