Zobacz pełn± wersję : przy¶pieszenie na benzynie do połowy potem nic...
mam civice 92 d13b2 po założeniu do niej gazu zauważyłem że na gazie pedał gazuidzie noramlnie za to na benzynie po wcisnieciu go ok. połowy nie ma rzadnego efektu (nie przy¶piesz) ma ktos pomysła co to moze być ??
ps. pewnie co¶ zr±bali przy montażu lpg ale co ??
[ Dodano: Pon 21 Kwi, 2008 ]
up
[ Dodano: Pon 21 Kwi, 2008 ]
up/glow
masz pewnie mikser zamontowany bezposrednio na gaznikiem i on blokuje ci doplyw powietrza Mialem podobnie w swoim zanim zamontowalem blosa
blosa ?? to znaczy co mogę z tym zrobić żeby odzyskać moc na benzynie ??
piotrek-mi
22-04-08, 20:50
Masz "zwężkę" w układzie dolotowym i dlatego jest taki efekt. Nie wiem, po co Ci gaz do 1.3...
robię dosyć sporo km moj± hondzi±... więc gaz w ramach oszczędn¶ci nie każdy kosi tak± kasę jak ty piotrek-mi :/
piotrek-mi
22-04-08, 22:31
Nie kosze żadnej extra kasy, ale Hania pali mi ok. 7.5 l/100km, więc instalowanie gazu uważam za bezsensown± inwestycję.
Zakładałem jaki¶ czas temu gaz w Kadecie 2.0 (8v-115KM) i bardzo tego żałuję... Auto po instalacji gazu straciło swój wigor a po przejechaniu 10tys.km. robiłem remont silnika pomimo iż silnik miał ORYGINALNIE 160.000km przebiegu i miał wcze¶niej jedynie jednego wła¶ciciela, którym była ...kobieta.
Pomijaj±c sens montowania instalacji LPG....
Przy montażu I i II gen. w układ dolotowy wkładany jest mikser, tzw. "zwężka", która ogranicza dopływ powietrza o mniej więcej połowę... Nie oczekuj w zwi±zku z tym, że auto będzie Ci jeĽdzić jak dawniej. |
Możesz założyć tzw. "blos", polega to na wywaleniu min. tej "zwężki", ale ma to swoich przeciwników i zwolenników. Mog± się pojawić "strzały" w układzie dolotowym itd.
Poczytaj gdzie¶ w internecie jak działa dokładnie "blos" o zorientuj się ile będzie kosztował Cię montaż w jakie¶ renomowanej firmie. Montaż u Pana Henia w garażu też mija się z celem...
Pozdrawiam i powodzenia
Tak jak mowi pioterk-mi poszukaj na necie i poczytaj o blosie Wiadomosci jest sporo Blosa montowalem sam i przerabialem caly dolot na taki jak w d15b2 Wynioslo mnie to ok 400 zl ale Hanka zaczela oddychac pelnym dolotem i jezdzi na benie jak powinna Jedynie na regolacje blosa trzeba jechac do warsztatu
Co do spalania to moja H w cyklu glownie miejskim pali 8 L ale gazu
I po co mi gaz w 1.3 ? Bo przynajmniej szlak mnie mie trafia jak tankuje ;) Niewazne czy palila by 5 czy 10 L beny chodzi o to ze zlodziejstwem jest placic taka kase za bene
bez jaj. na blosie tez nie ssie tak jak bez zwezki ale napewno jest o niebo luzniej niz na palniku ;) .takiego problemu nie ma tylko przy wtrysku :/